Anđelika Kerber: Ostvario mi se veliki san

Nemačka teniserka Anđelika Kerber rekla je danas, posle osvajanja titule na Otvorenom prvenstvu Australije, da joj se ostvario veliki san.

-Prvo, čestitke Sereni. Godinama unazad je moja velika inspiracija, najbolja je teniserka sveta. Osim što si velika šampionka, ti si i veliki čovek – bilo je prvo što je Kerberova rekla pošto je podigla prvi grend slem trofej u karijeri.
Anđelika Kerber je danas osvojila svoju prvu titulu na grend slem turnirima, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedila Amerikanku Serenu Vilijams u tri seta – 6:4, 3:6 i 6:4.

Povezana vest:  Meč Troicki - Berdih odložen zbog kiše za četvrtak

Pored toga što je stigla do prve grend slem titule u karijeri u prvom grend slem finalu, Kerberova je i sprečila Amerikanku da odbrani titulu u Melburnu i osvoji 22. grend slem titulu i tako izjednači rekord legendarne nemačke teniserke Štefi Graf.
Nemica će od ponedeljka biti druga teniserka sveta na WTA listi.

-Kad se vratim unazad, uspela sam da spasim meč loptu u prvom kolu, bilo je drame i u trećem kolu… Sve to sam uspela da prevaziđem, da iskoristim svoje šanse i da dođem do ovog meča sa Serenom i uspela da je pobedim. Ostvario se moj veliki san – rekla je Anđelika Kerber.

Povezana vest:  Istomin bolji od Lajovića, odlučuje peti meč

-Radila sam veoma naporno da bih ovo ostvarila i uspela sam da postanem grend slem šampionka, što mi deluje potpuno nestvarno… Uživala sam prethodne dve nedelje, ovo su dve najbolje nedelje u mom životu. Vidimo se sledeće godine – dodala je Kerberova.

Vilijamsova, šestostruka šampionka u Melburnu, imala je samo reči hvale za novu šampionku Australijan opena.
-Endži, sve čestitke. Igrala si tako dobro, mislim da si odigrala svoj najbolji meč na turniru. Od srca ti čestitam na prvom osvojenom grend slem trofeju u karijeri. Zaslužila si ga. Nastavi samo tako – rekla je Serena Vilijams.

Povezana vest:  Serena Vilijams teniserka godine

PHOTO: Fiona Hamilton/Tennis Australia via Getty Images