Jamie Murray

Džejmi Marej – prvi Britanac sa titulom u dublu još od 1934.

Britanac Džejmi Marej osvojio je danas titulu u konkurenciji dublova na Asutralijan openu i tako postao prvi teniser iz te zemlje još od 1934. godine koji je stigao do trofeja na prvom grend slem turniru u sezoni.
Marej je u paru s Brazilacem Brunom Soaresom danas u finalu Australijan opena savladao Kanađanina Danijela Nestora i Čeha Radeka Štepaneka u tri seta – 2:6, 6:4, 7:5.
Džejmi Marej je tako postao prvi teniser iz Velike Britanije koji je osvojio titulu u Melburnu još od Freda Perija i Pata Hjuza koji su do trofeja stigli davne 1934. godine.
Endi Marej, mlađi brat Džejmija Mareja, sutra igra finale u pojedinačnoj konkurenciji protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ali se ipak danas pojavio posle finala dublova.
-Endi, trebalo bi da budeš u krevetu, a ne ovde da se slikaš – rekao je Džejmi, prenosi BBC.
Džejmiju Mareju je ovo prva titula na grend slem turnirima u dublu, a do sada je jedino osvojio trofej u miks dublu i to na Vimbldonu 2007. godine u paru sa Jelenom Janković.
I Soaresu je ovo prva grend slem titula.
-Sanjate o ovom trenutku od momenta kada počnete da igrate tenis. Džejmi je moj partner samo mesec dana, ali mislim da sada možemo u penziju – rekao je Brazilac.

Povezana vest:  Đoković danas na Rolan Garosu protiv Kokinakisa

PHOTO: SCOTT BARBOUR/GETTY IMAGES