novak_djokovic_rim_111ATP AEGON

Danas na terenu Đoković, Tipsarević i Zimonjić

 

Na travnatim terenima u Londonu, na AEGON šampionatu danas na terenima će se pojaviti Novak Đoković, dva puta u singlu i dublu kao i Nenad Zimonjić u dublu u kombinaciji sa Danijelom Nestorom.

Prvi reket Srbije Novak Đoković igraće na centralnom terenu a njegov meč je planiran kao treći. Inače, mečevi počinju od 12,30. Đokoivći je bio slobodan u prvom kolu a postavljen je za drugog nosioca. U drugom kolu danas Nole igra protiv Paola Lorencija (Italija). Italijan je u prvom kolu pobedio Španca Pere Ribu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4). U trećem kolu, ako pobedi predstavnika Italije Đoković će igrati sa boljim iz meča Bernard Tomić (Australija) (koji je pobedio Andreasa Sepija) i Belgijanca Havijer Mališ (Belgija).

Povezana vest:  Federer u četvrtfinalu Rolan Garosa

U konkurenciji dublova Đoković će posle singl meča imati meč pauze pa će u konkurenciji dublova sa Jonatonom Erlihom (Izrael) igrati protiv brazilske kombinacije Marčelo Melo/Bruno Soareš. To je meč drugog kola.

Prvi nosioci u konkurenciji dublova srpsko kanadska kombinacija Nenad Zimonjić i Danijel Nestor izlaze na teren. Prvo kolo bili su slobodni a u drugom kolu igraće protiv britanske kombinacije Kolina Fleminga i Kena Skupskog.

Povezana vest:  Ana Ivanović završila karijeru

Četvrti meč na terenu broj jedan zakazan je za dubl a Janko Tipsarević u tandemu sa Rainerom Šuterom (Nemačka) igraće meč prvog kola protiv španske kombinacije Rafael Nadal i Mark Lopez.

Nagradni fond je 713.950 evra dok će osvajač turnira inkasirati 79.260 evra i 250 ATP poena a učesnik finala 150 ATP bodova i 45.130 evra.

Povezana vest:  Australija u polufinalu Dejvis kupa pobedom protiv SAD