novak djokovic finale (4)

Od sutra prodaja ulaznica za duel Srbije i Kazahstana

Prodaja ulaznica za Dejvis kup meč između Srbije i Kazahstana počeće sutra, saopštio je Teniski savez Srbije (TSS).Duel prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana igra se od 4. do 6. marta hali Pionir u Beogradu. 
Najjeftiniji komplet ulaznica za pet mečeva iznosi 1.950 dinara, dok skuplje ulaznice, odnosno kompleti koštaju 2.950, 3.950 i 4.950 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima.
Kapacitet hale Pionir za teniski meč je smanjen u odnosu na košarkaške utakmice i, zbog specifičnih zahteva i standarda Međunarodne teniske federacije, iznosiće 4.800 mesta, naveo je TSS. 
TSS će u prodaju pustiti 3.800 ulaznica, dok će se preostalih 1.000 podeliti po ustaljenom principu kada su Dejvis kup mečevi u pitanju.
-Po pravilima ITF, 10 odsto kapaciteta dvorane mora unapred biti ustupljeno gostujućem timu, što je u ovom slučaju 480. Ukoliko se pokaže da je to više nego što im je potrebno, pustićemo u prodaju dodatni kontigent od nekoliko stotina karata par dana pred meč. S druge strane, za potrebe ITF je takođe odvojeno 480 ulaznica, što je praksa u skladu sa sa svim Dejvis kup mečevima u svetu – rekao je direktor TSS Dušan Orlandić.
Prvog dana takmičenja igraju se dva singl meča. Prvi počinje u 14.00, a drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana na programu je dubl, koji počinje u 15.00, a poslednjeg dana igraju se dva singl meča. Prvi počinje u 13.00, a drugi odmah po završetku prvog.
Dejvis kup reprezentaciju Srbije u duelu s Kazahstanom predvodiće najbolji teniser sveta Novak Đoković, a na spisku selektora Bogdana Obradovića su i Viktor Troicki, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić. Selektor Kazahstana Dias Doskarajev je za taj duel prijavio Mihaila Kokuškina, Andreja Golubjeva, Aleksandra Nedovjesova i Dmitrija Popka.

Povezana vest:  Conga se povukao sa Kvinsa