srbija davi cup 032016

Đoković: Optimističan sam, oporavak ide dobro

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je optimističan povodom nastupa za Dejvis kup tim Srbije u prvom kolu Svetske grupe protiv Kazahstana.
-Za sada sve ide dobrim tokom. Prvih nekoliko dana sam bio skeptičan zbog stanja u kom sam se nalazio… Ostala su dva treninga da se priviknem na dvoranske uslove i da se spremim za petak. Optimista sam da ću biti na terenu – rekao je Đoković novinarima u Beogradu.
Đoković je prošle nedelje na turniru u Dubaiju predao meč četvrtfinala Špancu Felisijanu Lopesu zbog infekcije oka, pa je njegov nastup za Srbiju i dalje pod znakom pitanja. Na pitanje novinara kakve je mere predostrožnosti predostrožnosti preuzeo da bi zaštitio oko, Đoković se našalio i kazao da se dogovorio sa osobama zaduženim za rasvetu u dvorani „Aleksandar Nikolić“.
-Pričao sam sa osobama zaduženim za osvetljenje ovde u hali i zamolio sam ih da malo priguše svetlo kada podbacim loptu da serviram, a kada je udarim onda mogu opet da je vrate. Voljni su da mi pomognu… Šalu na stranu, nema potrebe ulaziti u detalje. Moram se naviknuti na uslove… Ili igram ili ne igram – rekao je Đoković.
Dejvis kup duel između Srbije i Kazahstana igraće se od 4. do 6. marta u dvorani „Aleksandar Nikolić“. To će ujedno biti i prvi zvanični meč od preimenovanja hale Pionir.
-Atmosfera je ovde uvek pobednička, jer je više pobeđivao Partizan – rekao je Obradović na pitanje kakvu atmosferu očekuju Viktor Troicki i Novak Đoković, koji su prethodnih godina dolazili na utakmice Partizana, odnosno Crvene zvezde.
-Ne verujem da će biti ni blizu kao na košarkaškim mečevima, ova dvorana je uvek specifična bilo da su u pitanju Partizan, ili u poslednjih godinu dana Crvena zvezda. Nadam se da će biti puna i zaista jedva čekam da vidim kako će izgledati na teniskim mečevima – rekao je Troicki.
On je dodao da Srbija ne sme da potceni Kazahstan, bez obzira što imaju samo jednog tenisera u prvih 150 na ATP rang listi.
-Oni imaju dobar tim, trenutno možda nisu u najboljoj formi, ali su (Mihail) Kukuškin i (Andrej) Golubjev igrači koji umeju da odigraju odlično. Na papiru smo jači, ali to treba da pokažemo i na terenu – kazao je Troicki.
Novinare je zanimalo ko će pored Nenada Zimonjića nastupiti u dubl meču.
-Jedino još sa selektorom nisam igrao u dublu… Sa svima sam igrao i dobro se poznajemo, a odluku o tome ćemo doneti posle prvog dana, kada vidimo rezultat – rekao je Zimonjić.

Povezana vest:  Đoković u osmini finala Rolan Garosa