dijas doskarajev kazahstan

Doskarajev: Srbija je favorit, ali i mi imamo šanse

Selektor Dejvis kup tima Kazahstana Dijas Doskarajev ocenio je danas da je Srbija favorit u duelu prvog kola Svetske grupe, ali da i njegova ekipa ima šanse.“Pripreme idu po planu, teren je dobar, takav je i kod nas u Kazahstanu. Sve teče kako treba… Došli smo malo ranije u Beograd da se priviknemo na atmosferu, na nove uslove. S nestrpljenjem čekamo da meč počne. Ovo je Dejvis kup i čak ako gubimo sa 2:0, možemo da preokrenemo, bez obzira što su oni favoriti“, rekao je Doskarajev novinarima u Beogradu.
Srbija i Kazahstan će od 4. do 6. marta igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić“ meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa. Novinare je zanimalo u kom sastavu će nastupiti Kazahstan protiv Srbije, ali selektor to nije želeo da otkrije.
-Sve će se znati u četvrtak na žrebu. Nećemo do žreba reći ko će igrati, želimo da vas držimo u neizvesnosti… Ne želimo da otkrivamo svoje adute, mada, sami možete da pretpostavite, igramo protiv (Novaka) Đokovića – kazao je on.
Doskarajev je naveo nije bitno da li će meč protiv Đokovića biti prvi ili drugi na programu, već da je važno da se njegovi igrači dobro spreme za duel.
-Đoković je legenda, najbolji igrač na svetu i nije bitno protiv koga igra, da li je to Rodžer Federer, Endi Marej, Rafael Nadal ili neko iz naše reprezentacije, on je uvek favorit – naveo je selektor.
Kazahstanski teniser Andrej Golubjev rekao je da će pružiti maksimum u svakom meču, jer mnogo voli da nastupa za reprezentaciju.
-Đoković je veliki favorit, može svakoga da pobedi. Ukoliko selektor odluči da ja igram, učiniću sve da donesem poen i pobedim – rekao je Golubjev.
Kazahstanski novinari su pitali tenisera Mikhaila Kukuškina da li bi mogli da se opklade na njega u meču protiv Viktora Troickog, ali je on izbegao odgovor.
-Troicki je jako dobar igrač… Nije bitno da li ću ja doneti poen ili neko drugi iz reprezentacije. Motiva imamo na pretek, jer pre svega igramo za reprezentaciju… Moramo da uložimo veliki napor u svakom meču i da se borimo – rekao je Kukuškin.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Izner bez problema do četrvtfinala