nole igra srb kaz

DAVIS CUP 2016
Đoković: Glava i srce mi nisu dozvolili da predam meč

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je na kraju trećeg seta bio blizu odluke da preda meč Kazahstancu Mihailu Kukuškinu u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, ali da mu ipak „glava i srce“ nisu dozvolili da to uradi.
-Tri dana igrati na visokom nivou u tri dobijena seta nije lako. Već sam na zagrevanju osetio probleme sa nogama, kao da nisu moje. S tom brigom sam i ušao u meč. Ipak, oslonio sam se na svoje iskustvo i veru u sebe u ovakvim situacijama da mogu da izvučem do kraja. Da su bile druge okolnosti, da nisam imao fenomenalnu publiku, da nisam igrao za svoju zemlju, ovo bi se sve možda ranije završilo – rekao je Đoković novinarima posle meča u dvorani „Aleksandar Nikolić“.
-Činjenica da sam igrao u Beogradu i da sam predstavljao svoju zemlju mi nisu dale pravo da pomislim na predaju. Telo je govorilo drugačije, ali glava i srce su hteli da se borim do kraja. Preplavile su me emocije, nisam želeo pred domaćom publikom da izgubim. Nisam hteo da predam. Poslednji atom snage sam dao i drago mi je da je publika to prepoznala i od srca hvala na podršci – dodao je on.
Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je danas na 2:2 protiv Kazahstana, pošto je Novak Đoković posle preokreta u Beogradu pobedio Mihaila Kukuškina u pet setova, 6:7, 7:6, 4:6, 6:3, 6:2 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.
Meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 5.000 gledalaca trajao je četiri sata i 57 minuta.
-Ne bi bilo nezasluženo i da je on pobedio. Bio je konstantan sa osnovne linije. Slao mi je nezgodne niske lopte, što je uvek tražilo da se odigra udarac više. U ovom trenutku, kada nisam u potpunosti fizički i psihički spreman, ovo je bio jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri. U svakom pogledu je meč bio naporan. Da nije bilo publike, ne znam kako bi se sve ovo završilo… Vadili su me iz mrtvih. Prezadovoljan sam ishodom meča – rekao je Đoković.
On je dodao da je Kukuškin bio bolji igrač u prva tri seta.
-Izvanredan nastup Kukuškina. Čestitam mu na borbi. Verujem da je sada razočaran posle poraza u pet setova… Pogotovo, jer je bio blizu, jer je bio bolji u prva tri seta. Da li sam ja mogao da budem bolji… Sigurno je da jesam, ali nije samo do mene, već i koliko protivnik dozvoli. Ipak, u ovom takmičenju je bitna ekipna pobeda, a ne lična – rekao je on.
U petom odlučujućem meču u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sastaju se Viktor Troicki i Aleksandar Nedovjesov.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić izgubila u prvom kolu Australijan opena

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES