Roger_Federer_1ATP HALE

 

U finalu Halea Federer i Hjuit

 

U funalnom meču ATP turnira u nemačkom gradu Haleu, na travnatoj podlozi, će igrati drugi teniser sveta, Švajcarac Rožer Federer i njegov stari znanac Austrlijanac Lejton Hjuit.

Ovo će biti njihov 25. meč u karijeri, a Federer zasad ima 17:7 odnos pobeda i poraza. Ali, daleko je zanimljivije da je Federer protiv tog suparnika dobio 15 poslednjih mečeva zaredom.

Povezana vest:  Dejvis kup: Srbija dočekuje Hrvatsku u Kraljevu

Bila je ovo inače Federerova 29. uzastopna pobeda na travi Halea. Švajcarac je između 2003. i 2006. osvajao naslove na Gerry Weber Openu, kao što je bio najbolji i pre dve godine.

U polufinalu je Federer pobedio domaćeg predstavnika Filipa Pečnera 7:6(3), 6:4, ali je imao mnogo muke ne bi li dokazao nedodirljivost na travi ovog turnira. Pečner je kod 5:4 u prvom setu servirao za prvu deonicu, a nije pao čak niti posle izgubljenog taj breaka, te je nastavio da preti Federeru. Do iznenađenja ipak nije došao. Oba su igrača imali isti broj brejk prilika (po sedam).

Povezana vest:  Đoković godinu završava na prvom mestu ATP liste, Nadal odustao od Londona

U polufinalu je poraz upisao još jedan Nemac. Benjamin Beker je vodio dva i pol sata borbu protiv Hjuita koji je, na kraju, slavio 6:7(4), 7:6(3), 6:2. Meč je bio potpuno izjednačen, čak i u trećem setu, u kojem je Beker propustio tri brejk prilike.