lejton_hjuit_rimATP HALE

 

Hjuti konačno pobedio Federera i osvojio turnir u Haleu

 

Australijanac Lejton Hjuit pobedio je Rodžera Federera 3:6, 7:6(4), 6:4 u finalu ATP turnira u Haleu i tako prekinuo niz od 29 uzastopnih pobeda Švajcarca na travi tog nemačkog turnira.

U karijeri je ovo bio 25. međusobni meč Federera i Hjuita, i tek osma pobeda australijskog tenisera. Ali, daleko je bitnije za Hjuita što je pobedio drugog igrača sveta nakon čak 15 poraza zaredom.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Nole rutinski pobedio Monaka, na redu finale sa Marejem

Osim te tradicije, Hjuit je prekinuo dugi pobednički niz Švajcarca na ovom turniru, koga je osvajao od 2003. do 2006. godine, te još jednom, pre dvije godine.

I ovom je prilikom Federer „morao“ da dobije meč. Posle dobijenog prvog seta, u drugom je stiao Hjuitovu prednost od 2-0, da bi kod 4-4 došao do tri vezane brejk lopte, koje su praktičo bile gotovo kao i meč-lopte. Ali, Federer nije iskoristio ni jednu, a kod treće je Australijancu pomogao i vrh mreže, kada se loptica prebacila na Federerovu stranu.

Povezana vest:  Nadal prvi finalista mastersa u Madridu

Posle toga je Hjuit dobio taj brejk, a potom odmah u trećem došao do brejka prednosti koji je čuvao sve do kraja meča.

Bila je ovo 28. pobeda na turnirima za Hjuita u karijeri.

Meč je trajao dva sata i dvadeset minuta, a oba su tenisera po dva puta ispustila svoj početni udarac, s tim da je Federer imao priliku više (10-9). Zanimljivo da je Federer osvojio samo 46 posto poena posle drugog ubačenog servisa u ovom finalu (23 od 50).

Povezana vest:  Soderling: Povlačim se iz tenisa, nisam se u potpunosti oporavio