Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa Otvorenog prvenstva Francuske zbog problema sa zglobom ruke.

-Igrao sam pod injekcijama. Mogao sam da nastavim, ali sam osećao sve više i više bolova, a danas već nisam mogao da pomerim zglob – rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Parizu, za koju je naveo da mu je jedna od najtežih u karijeri.

Nadal je u trećem kolu trebalo da se sastane sa Marselom Granoljers-Pujolom.

-Ovo je veoma teška pozicija, ali takav je život. Da nije Rolan Garos, verovatno ne bih ni preuzeo rizik da igram prvih nekoliko dana. Došao sam na ovaj turir s blagim bolom, koji je svakodnevno postajao sve jači. Mislio sam da mogu da se nosim s tim. Pokušao sam da saniram povredu raznim terapijama. Svakodnevno sam mnogo sati posvetio tome da sebe osbosobim da igram… – kazao je Nadal.

Španski teniser rekao je da bi došlo do preloma levog ručnog zgloba da je nastavio da igra, te da je zato odlučio da se povuče.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Kraj turnira za Anu Ivanović zbog povrede stopala

-Na Rolan Garos sam došao sa željom da ga osvojim. Da bih ga osvojio potrebno mi je da pobedim na još pet mečeva, a doktor mi je rekao da je to nemoguće, jer bi 100 odsto došlo do preloma. Sada mi predstoji oporavak, a ja ću se potruditi da se što pre u potpunosti oporavim i budem spreman za Vimbldon – kazao je on.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Đoković: Najveća pobeda u karijeri

Nadal je u karijeri devet puta osvajao Rolan Garos. Nadal je rekao da će učiniti sve i raditi naporno da bi bio spreman za Vimbldon, koji će početi 27. juna