Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu je teško da nađe prave reči posle pobede na Rolan Garosu i ocenio je da je u delovima finala protiv Endija Mareja igrao na svom maksimumu.

-Teško je sada pronaći prave reči, teško je opisati osećaj koji sam zamišljao, kojem sam težio dugi niz godina. Ovde sam tri puta gubio u finalima. Protivnici su stvarno bili bolji. Današnji meč nije počeo baš najbolje. Bilo je mnogo neiznuđenih grešaka – rekao je Đoković za RTS.

On je danas pobedio Endija Mareja u četiri seta, 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, i tako prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos.

-Borio sam se sa svojim nervima, posebnom situacijom i okolnostima i kada sam na početku drugog seta pronašao ritam, sve do 5:2 u četvrtom setu, igrao sam svoj najbolji tenis ove godine. Posle je bilo teško. Iako sam kao profesionalni sportista istreniran da razmišljam samo o sledećem poenu, svi smo mi ljudi. Nisam mogao da zanemarim osećaj da sam na nekoliko poena od ovog trofeja – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP SANKT PETERBURG, Tipsarević eliminisan na startu

Srpski reprezentativac iskoristio je danas svoju treću meč loptu.

-Prve dve meč lopte sam to izgubio, i onda sam morao da zagrizem dva puta. Ovaj poslednji poen…bilo je nekoliko razmena…ne sećam se, stvarno. Samo sam gledao da ostanem u poenu i nadao sam se da će da napravi grešku. Što se i desilo na kraju – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP MOSKVA , Lajović bez glavnog žreba u Moskvi

On je pobedu proslavio tako što je reketom na šljaci iscrtao srce.

-Imao sam priliku da razgovaran sa (Gustavom) Gugom Kuertenom pre meča i rekao sam mu da je za mene najupečatljiviji trenutak sa Rolan Garosa kada sam ga video da je posle osvajanja trofeja crta srce na terenu i leže u njega. Pitao sam ga za dozvolu da i ja to uradim, jer je to božansteno način da se proslavi titula – rekao je Đoković.

-Osećao sam se potpuno drugačije od kada sam došao u Pariz. Atmosfera danas je bila kao da je Dejvis kup – dodao je on.

Na novinarsko pitanje kome bi posvetio pobedu, Đoković se zamislio, a onda dao svoj odgovor.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Bozoljac u drugom kolu protiv Federera

-Uh, posvetio bih pobedu životu. Ljubavi koja nas okružuje u ovom trenutku i svim ljudima koji su mi dali toliko toga u životu. I Jelena Genčić, i moj đed, koji više nisu sa nama, imali su svoju ulogu i doprineli su mom razvoju – kazao je Đoković.

Srpski teniser je ranije, posle dodele trofeja, čestitao Mareju na sjajnom turniru, a zahvalio je i svojoj porodici i svom timu na tome što su ga „trpeli“ tokom dve nedelje trajanja turnira.

-Hvala mojoj porodici, mom timu, mojim ljubavima. Hvala vam mnogo što ste tolerisali sve od mene na nervnoj bazi. Ima mnogo toga o čemu bih mogao da pričam. Hvala vam što ste uspeli da upravljate mnome.