Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je danas s Vimbldona, pošto je u trećem kolu izgubio od Amerikanca Sema Kverija u četiri seta 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).

Kveri je u njihovom 10. međusobnom duelu do druge pobede došao posle tri sata igre.

Današnjim porazom u trećem kolu okončan je niz od 30 uzastopnih grend slem pobeda Novaka Đokovića, dvostrukog uzastopnog šampiona Vimbldona.

Kveri će se u osmini finala Vimbldona sastati s Francuzem Nikolom Mauom.

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Jovanovski ubedljiva u prvom kolu

Duel trećeg kola Vimbldona je zbog kiše, a potom i mraka prekinut u petak posle dva seta pri vođstvu Amerikanca od 7:6 (6) i 6:1 , a Đoković u subotu nije uspeo da napravi preokret i dođe do plasmana u osminu finala.

Meč je danas takođe u dva navrata prekidan zbog kiše, a na kraju se ispostavilo da su te pauze više odgovarale Amerikancu, 41. teniseru na ATP rang listi.

Povezana vest:  GEMAX OPEN 2010, Sutra na terenu Tipsarević, Bozoljac i Krajinović

Đoković je danas uspeo da osvoji treći set sa 6:3 posle 32 minuta igre. Srpski teniser je u četvrtom setu iskoristio tek 12 brejk loptu i došao u situaciju da servira za izjednačenje u setovima, ali je Kveri ipak uspeo da uzvrati, pa je taj period igre završen u taj-brejku.

Amerikanac je u taj-brejku imao mini-brejk zaostatka, ali je dobrim servisima i greškama Đokovića stigao do preokreta i najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg Vimbldona.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ana Ivanović ispala iz 20 najboljih na svetu

Najbolji teniser sveta je tokom oba dana imao dosta problema s riternom na prvi servis Kverija koji je meč završio sa 31 as udarcem, od čega je 15 napravio u četvrtom setu.

Amerikanac je takođe češće diktirao tempo meča, pa je na kraju zabeležio 56 direktno osvojenih poena, čak 22 više od Đokovića, ali je imao i 52 neiznuđene greške, 21 više od srpskog tenisera.