Britanski teniser Kajl Edmund rekao je danas da je presrećan jer mu se ispunila želja da donese pobedu svojoj državi.

-Često sam sedeo na klupi i gledao bitne mečeve kako dobijaju moji saigrači. Uvek sam razmišljao kako je to pobediti za svoju državu i napokon mi se to ostvarilo, osećaj je zaista prelep. Lepo je biti heroj – kazao je Edmund novinarima posle meča.

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Edmund danas u četvrtom meču na stadionu Tašmajdan pobedio Lajovića sa 6:3, 6:4 i 7:6 (5) i tako svojoj ekipi doneo odlučujući, treći poen.

-Zaista sam presrećan. Ovo je moja prva odlučujuća pobeda za reprezentaciju. Nije bilo lako doći ovde, pobediti i izboriti plasman u polufinale. Pogotovo kada se osvrnemo na vremenske uslove u kojima smo igrali. Srećan sam što smo uspeli. Fizički i emotivno je bilo jako teško – kazao je on.

Povezana vest:  Marej nosi zastavu Velike Britanije na otvaranju OI

Edmund je u trećem setu imao prednost brejka, ali je Lajović u trenucima kada je Britanac servirao za pobedu po prvi put na meču napravio brejk.

-Igrao sam do tog trenutka na veoma visokom nivou… Imao sam 30:0, ali je došlo do pada. Unervozio sam se i nisam imao sreće. Ipak, drago mi je što sam posle uspeo da se povratim, spasim dve set lopte, a potom i da preokrenem u taj-brejku – rekao je Edmund.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Nadal sedmi put uzastopno osvojio turnir u Monte Karlu

Na pitanje novinara šta mu je Endi Marej rekao uoči današnjeg duela, Edmund je kazao da s drugim igračem na ATP rang listi gotovo nije pričao o tenisu.

-Ovih dana jedva da sam pričao s njim oko tenisa… Pre meča mi je samo rekao srećno. U slobodno vreme u ekipi se gotovo ne priča o tenisu, jer nam je potrebno da se opustimo – kazao je on.

Selektor Velike Britanije Lion Smit rekao je da je Edmund ovog vikenda zaslužio da bude heroj, s obzirom da je prema njegovoj oceni mnogo napredovao u prethodnom periodu.

-Radio je naporno i teško da dođe do ovoga gde je sad. Fizički je dosta napredovao, zaslužio je da bude ovde na ovom mestu, da bude naš heroj. Bekhend mu je sve bolji, servis mu napreduje, a forhend je posebna priča… U predstojećem periodu će biti sve bolji. Trebalo bi da bude ponosan na sebe – rekao je Smit.

Povezana vest:  Roberta Vinči osvojila turnir u Sankt Peterburgu

On je rekao da je Lajović imao veliku priliku da preokrene meč u trećem setu.

-Lajović je takođe igrao jako dobro danas, borio se, mogao je lako da preokrene… Bili smo u teškoj situaciji. Imao je dve set lopte, a i prednost u taj-brejku, a na svu sreću se nije završilo drugačije. Edmund je izgurao do kraja i srećan sam zbog toga. Velika pobeda – rekao je Smit.