venus_vilijams_rim_1Venus Williams izdaje knjigu

 

Američka popularna teniserka Venus Williams, koja je ovih dana proslavila 30. rođendan, uz mečeve i treninge je u zadnje vreme bila aktivna i kao pisac.

Starija sestra Williams je, naime, napisala knjigu podužeg naslova: “Come to Win: Business Leaders, Artists, Doctors, and other Visionaries on How Sports Can Help You Top Your Profession”. Knjiga ima 384 stranie i biće objavljenja 29. juna, a kupci će moći da je nabave po ceni od 25.99 dolara.

Povezana vest:  Đoković odbranu titule počinje protiv Bagdatisa

Venus Williams i koautorka Kelly E. Carter prikupili su mišljenja od gotovo 50 osoba o “važnosti sporta u njihovim životima“. Među ostalima, o toj su temi progovorili bivši američki predsednik Bill Clinton, bivši državni sekretar Condoleezza Rice, modna dizajnerka Vera Wang, ali i bivši profesionalni sportisti kao što su Magic Johnson, Roger Staubach ili Billie Jean King. Neke od njih je druga teniserka sveta i lično intervjuisala.

Povezana vest:  Jovana Jakšić doputovala u Bukurešt

-U knjizi sam želela da ispričam priču koliko sport može da bude važan za ljude, kakve životne lekcije možemo da naučimo kroz sport. Ali, želela sam i da podstaknem ljude na bavljenje sportom, posebno mlade ljude – rekla je Venus.

Na pitanje da li su joj u publicističkom radu kroz glavu prošli i neki negativni aspekti sporta, spremno je odgovrila.

-Porazi! Niko ne voli da gubi. Ali, mnogi se slažu da i iz poraza možeš da izvučeš gotovo jednako dobre pouke ili lekcije kao i iz pobede.

Povezana vest:  Federer posle preokreta do polufinala Vimbldona

U predgovoru knjige je Venus napisala: – Porazi mi nanose intenzivan bol. Prožimaju me tada razne emocije.

Takvu vrstu boli Venus Williams i nije osećala baš često na najvećem svetskom turniru Wimbledonu, koji počinje sledećeg ponedeljka. U zadnjih deset godina je čak osam puta igrala u finalu, a pet puta osvojila titulu.