Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da ne voli da predviđa rezultat, ali je kazala da će se truditi da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igra najbolje što može.

Krunićeva će na igrama nastupati samo u dublu sa Jelenom Janković, sa kojom je već ove sezone nastupila na Vimbldonu, gde su došle do trećeg kola.

-Mislim da smo na Vimbldonu odigrale bolje od očekivanog, bar od onog što sam ja očekivala. Dobile smo treći dubl sveta u drugom kolu. Jelena i ja smo bile mnogo puta zajedno kroz te kupove i lepo igramo zajedno, samo nemamo mnogo prilika, jer Jelena igra dubl samo na većim turnirima, pa je teško uklopiti – rekla je Krunićeva novinarima na aerodromu pred polazak u Rio.

Povezana vest:  Tipsarević lako do novog polufinala u Bangkoku

Ova 23-godišnja reprezentativka nije želela ništa da prognozira.

-Ne volim da predviđam bilo šta. Očekujem da damo sve od sebe, da ostavimo srce na terenu i da pružimo najbolje partije što možemo, a rezultat će pokazati za šta je to dovoljno. Naravno, očekujem i da uživam. Ovo su moje prve Olimpijske igre i očekujem od sebe da maksimalno uživam – rekla je Krunićeva.

Selektorka Tatjana Ječmenica takođe prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Janković u šesnaestini finala Ju-Es Opena

-Stvarno mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove ekipe koja ide u Rio. Tenis je individualni sport, tako da je poseban i specifičan osećaj kada se dešavaju ovako ekipna takmičenja, kao što su Fed kup ili Dejvis kup, a pogotovo kad je ovako pozitivna atmosfera u timu, onda to daje onako neku posebnu draž, tako da sam mnogo srećna  – rekla je Ječmenica.

Selektorka je kazala da od tima Srbije mogu da se očekuju najviši dometi u ženskoj konkurenciji. U singlu igraju Jankovićeva i Ana Ivanović, dok će Krunićeva nastupiti samo u dublu.

-Mislim da imamo dosta dobar tim. Šta reći za Jelenu i Anu? Devojke su bile prve na svetu i pokazale su da mogu da pobede bilo koju igračcu na svetu. Iza njih stoje ogromni rezultati. Olimpijske igre su nešto posebno i stvarno daju dodatni motiv, tako da sve možemo da očekujemo od njih dve. Aleksandra je pokazala ‘iks puta’ da super igra dubl, a sa Jelenom u kombinaciji odigrala je dosta dobrih takmičenja, tako da ja verujem da će u ženskom tenisu biti neki dobar rezultat – rekla je selektorka.

Povezana vest:  Kecmanović posle maratona bolji od Kudle

-Za muški, šta reći? Kad imamo jednog Noleta, onda nam je zagarantovana medalja – dodala je ona.