Prvi teniser sveta Novak Djoković rekao je da je učešće na Olimpijskim igrama posebno iskustvo za svakog sportistu, da srpske reprezentativce u Rio de Žaneiru krasi jedinstvo i posebna atmosfera i da su spremni za osvajanje medalja.

-Sve izgleda potpuno drugačije na Igrama, sve je podredjeno olimpijskom duhu i na neki način se prilagodjavaš celoj olimpijskoj familiji. Ne vrti se sve oko tebe, zajedno idemo da ručamo i večeramo, a ponekad i da treniramo, to je posebno i daje draž ovom takmičenju a i podstrek je svima da što bolje nastupimo – rekao je Djoković.

On je dodao da je „svako po malo“ zadužen za atmosferu.

Povezana vest:  AO 2011, Raonić izbacio Južnija, Dolgopolov Congu

-Svi se družimo, juče su stigli košarkaši, odbojkašice, košarkašice su već neko vreme tu. Kada su tako velike ekipe prisutne, onda ima dosta jedinstva i atmosfera je posebna i na neki način karakteriše i ulepšava Olimpijske igre – rekao je Djoković.

Srpski teniser naveo je da su Olimpijske igre za tenisere izuzetno iskustvo, pošto kao pojedinačni sportisti nemaju mnogo prilike da budu u takvom okruženju.

Povezana vest:  Jankovićeva u osmini finala

-Gledamo da budemo što više s društvom, da razmenjujemo iskustva, retke su prilike, jednom u četiri godine i želimo da uživamo – dodao je Djoković.

On je rekao da će se truditi da tokom teniskog turnira u Riju prati i ostale srpske sportiste, pošto će po završetu svog takmičenja morati da otputuje, jer ima obaveze na drugim turnirima.

Povezana vest:  Tipsarević dobitnik nagrade "The Men of the Year"

-Kada se završi teniski turnir moraću odmah da putujem dalje, imam druge turnire. Kada obaveze dozvole, potrudiću se da gledam košarku, koju obožavam, ali i plivanje, atletiku. Videćemo kakav je raspored. Mislim da smo spremni i orni da osvojimo medalje – rekao je Djoković.