novak_djokovic_rim1ATP VIMBLDON

Đokoviću drago što je ušao u istoriju

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je srećan što je „na neki način“ ušao u istoriju turnira u Vimbldonu, pošto je odigrao meč sa zatvorenim krovom na najprestižnijem turniru.

-Nemate mnogo prilika da vidite mečeve koji se igraju kasno noću na Vimbldonu, tako da mi je drago što sam na neki način ušao u istoriju – rekao je Đoković posle pobede nad Olivijem Rohusom u prvom kolu turnira.

Rohus je vodio sa 2:1 u setovima kada je meč prekinut zbog mraka. Posle pauze od 35 minuta, stadion se spremio za noćnu igru i duel je nastavljen. Đoković je napravio preokret i na kraju slavio – 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Braća Brajan na US Openu uzela devetu Grand Slam titulu

-Pauza mi je na neki način pomogla pomalo, jer se u trenutku prekida nisam osećao baš sjajno na terenu. Tako da mi je pomogla mala pauza… samo da se opustim i koncentrišem. Vratim svoj um i igru na početak – rekao je Đoković.

Meč je završen nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu (oko ponoći po centralnoevropskom). Đoković je uspeo da pobedi u poslednjih šest gemova, iako je imao brejk manjka i gubio je 2:0 u poslednjem setu.

Osvajač Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine rekao je da je vazduh bio vlažniji kada se zatvorio krov.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Đoković i Troicki igraće u singlu

-Uslovi su drugačiji, uslovi su definitivno drugačiji. U tom trenutku je nekako odgovaralo mojoj igri, tako da sam uspeo da prođem – rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije je treći na ATP listi, a Rohus je 86. Uprkos tome, Đoković je pohvalio svoju igru jer je uspeo da održi nivo tokom vremena.

-Naročito u petom setu, pokazao sam pravu igru, igru kakvu treba da imam. Rohus je vrlo vešt protivnik, naročito na travu. Drži ravnotežu jako nisko i retko vam daje poene. Morate da se potrudite za svaki – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Francuski teniser suspendovan na sedam meseci zbog kladjenja

Treći igrač sveta igrao je u četvrtfinalu prošle godine, a 2007. je došao do polufinala.

-Stvarno imam veliku želju da prođem što dalje, ali ići ću meč po meč. Protivnici se ne smeju potcenjivati, čak i u prvim kolima – rekao je Đoković.

Rohus je rekao da se osećao dobro, ali da se umorio kako je meč odmicao.

-Osećao sam se zaista dobro, igrao sam sjajno… Počeo sam da se umaram u petom setu, mislim da sam počeo da osećam bol svuda po malo. Novak je igrao zaista dobro, sjajno je vraćao, naročito na mom drugom servisu – rekao je Rohus.