Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u prvom kolu poražena od Čehinje Denise Alertove u dva seta, 6:7 (4) i 1:6. U njihovom prvom medjusobnom duelu Alertova je do pobede došla posle sat i 20 minuta igre.

Alertova će se u drugom kolu Ju Es opena sastati sa boljom iz duela izmedju Italijanke Karin Knap i Švedjanke Johane Larson.

Povezana vest:  VIMBLDON, Zimonjić i Stosur eliminisani u miksu

Ivanovićeva je dobro počela meč, odmah je u prvom gemu stigla do brejka. Stečenu prednost je čuvala do 10. gema prvog seta kada je došla u priliku da servira za vodjstvo od 1:0, ali joj je Alertova, 89. teniserka na WTA listi, uspela da oduzme servis.

Srpska teniserka je odmah potom uzvratila novim brejkom i ponovo došla u priliku da servira za vodjstvo u setovima, ali opet nije prelomila i povela s 1:0, pa je taj period okončan u taj-brejku koji je pripao Čehinji rezultatom 7:4.

Povezana vest:  Federeru titula u Haleu

U drugom setu Alertova je nastavila s agresivnom igrom iz finiša prvog seta, dok je Ivanovićeva počela da greši još više, pa je Čehinja lako stizala do brejkova.

Na kraju drugog seta Alertovoj je triput pošlo za rukom da oduzme servis Ivanovićevoj i tako dodje do plasmana u drugo kolo Ju Es opena, a ujedno i najboljeg rezultata na gren slem turnirima u karijeri.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Đoković drugi, Tipsarević osmi nosilac Ju-Es Opena