Argentinac Huan Martin del Potro postao je danas najniže rangirani teniser koji je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD još od Džimija Konorsa 1991. godine.

Del Potro je danas prošao u četvrtfinale Ju Es opena pošto mu je Austrijanac Dominik Tim zbog povrede kolena sredinom drugog seta predao meč.

-Nikad nije lepo kad pobediš kada ti protivnik preda meč. Dominiku želim brz oporavak, pred njim je sjajna budućnost – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  Đoković zadovoljan igrom u Melburnu

Argentinac je trenutno 142. teniser sveta, dok je Džimi Konors 1991. godine bio na 174. mestu.

Del Potro u poslednje vreme igra kao u najboljim danima. On zbog povrede nije učestvovao na Ju Es openu od 2013. godine, a u Njujork je stigao sa srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Zbog sjajnog povratka na teren posle duge borbe s povredom, Del Potro je postao ljubimac navijača u Njujorku.

Povezana vest:  Jankovićeva i Troicki u singlu, kreću i dublovi

-Znam da sam daleko od kuće, ali se na ovom stadionu osećam kao da sam kući… Imamo dobar spoj – Nujorčani, američki navijači, argentinski navijači i ja. Bio sam veoma tužan kada sam prošle godine gledao Ju Es open na TV-u – rekao je Del Potro.

Argnetinski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela između Ukrajinca Ilije Marčenka i Švajcarca Stana Vavrinke.

Povezana vest:  ANA IVANOVIĆ SPREMNA ZA ROLAN GAROS