Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, čiji je drugi nosilac, pošto je u tri seta pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske, 6:1, 6:2, 6:2.

Marej je sjajno servirao, a brzina servisa dostigla je u jednom trenutku i 227 kilometara na sat. On se plasirao u svoje 22. četvrtfinale grend slema u poslednja 23 nastupa.

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Đoković i Ljubičić otvaraju četvrtfinale

-Nisam mu pružio šansu da se vrati u meč kada sam poveo – rekao je Marej.

Servis mu je bio jedno od glavnih oružja danas.

-Mnogo puta sam servirao preko 200 kilometara na sat, nekad i skoro 220, što je dobro. Dobio sam mnogo besplatnih poena na svom servisu. Uslovi mnogo utiču na to koliko brzo servirate. Lopte su brze. Hteo sam da to iskoristim u svoju korist kako turnir odmiče – rekao je Marej.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Vozniacki u polufinalu

On je samo kratko prokomentarisao svoj najbrži večerašnji servis od 141 milje na sat (226,9 kilometara na sat): „Mislim da sam tu imao sreće. Samo sam jednom tako brzo uradio i ne očekujem da ću ponoviti“.

Dimitrov, 22. nosilac, nije pružio veliki otpor Mareju, a zabeležio je 23 neiznuđene greške i samo dva direktna poena.

Povezana vest:  Jovanovski i Mugurusa otvaraju duel Srbije i Španije

Marej će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Keija Nišikorija. Na njihovoj strani žrea igraju Sten Vavrinka (3) i šampion iz 2009. Huan Martin del Potro. Marej je pobedio Nišikorija u polufinalu Olimpijskih igara.