Selektor Dejvis kup selekcije Francuske Janik Noa saopštio je danas da će u polufinalu tog takmičenja protiv Hrvatske igrati Žo-Vilfred Conga, Gael Monfis, Luka Puj i najbolji dubl sveta Nikola Mau i Pjer-Ig Erber.

Noa je u tim uvrstio dvojicu najbolji francuskih tenisera sa ATP liste i najbolji dubl, ali i Luku Puja, 25. tenisera sveta, koji je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD.

-Luka je velika nada francuskog tenisa. Jako je napredovao, ali mora da napraviti neki veliki rezultat. Još nije među 20 najboljih na svetu. On će svojim prisustvom u ekipi druge terati da budu bolji – rekao je Noa, prenela je Hina.

Povezana vest:  Taj brejk u petom setu Dejvis kupa od 2016.

Polufinale Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske igra se od 16. do 18. septembra u Zadru.

Za selekciju Hrvatske će, kao i u meču protiv SAD, igrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja.

-Imamo trojicu igrača u četvrtfinalu Ju Es opena i po tome smo u dobroj poziciji. Ipak, čeka nas jako težak duel, protiv ekipe koja ima iskustva. Marin Čilić, njihov prvi igrač, jako je opasan, a uslovi za igru će biti njemu prilagođeni – rekao je Noa.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva osma, Ivanovićeva 23.

Francuzi imaju jasan cilj.

-Mi želimo da osvojimo Dejvis kup, a da bismo to uradili moramo da prođemo u finale – rekao je Noa.

Francuzi su poslednji put u Dejvis kupu slavili 2001. godine, kad su pobedili Australiju u Melburnu. Nakon toga su tri puta bili u prilici da osvoje „salataru“, ali su sva tri finala izgubili: 2002. u Parizu od Rusije, 2010. u Beogradu od Srbije i 2014. u Lilu od Švajcarske.

Povezana vest:  Ðoković i Nadal uskoro i na Marakani

Hrvatska je jedinu titulu osvojila 2005. godine trijumfom protiv Slovačke.

Dejvis kup selekcija Hrvatske je nakon toga samo jednom stigla do polufinala, 2009. godine, kad je poražena od Češke.

U drugom polufinalu Dejvis kupa sastaju se branilac titule Velika Britanija i Argentina.

Za Britance će igrati Endi i Džejmi Mari, Kajl Edmund i Danijel Evans, a za Argentinu Huan Martin del Potro, Federik Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer.