Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Francuz Žo-Vilfred Conga na kraju drugog seta predao četvrtfinalni meč.

Đoković je vodio s 6:3 i 6:2 u trenutku kada mu je Conga zbog povrede levog kolena predao meč.

Srpski teniser je tako zakazao polufinalni meč Ju Es opena s još jednim Francuzem – Gaelom Monfisom koji je u četvrrtfinalu pobedio sunarodnika Luku Puja u tri seta 6:4, 6:3 i 6:3.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Obradović: Verujem da i podmlađeni možemo do pobede

Ovo je treća predaja Đokovićevih protivnika na Otvorenom prvenstvu SAD. Prvo mu je Čeh Jirži Veseli predao meč drugog kola bez borbe, da bi potom u trećem kolu Rus Mihail Južni sredinom prvog seta morao da se povuče zbog povrede.

Đoković je protiv Conge odigrao kvalitetan meč, a jedino je u završnici prvog seta došlo do malog mada u igri kada je Conga uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa i smanji zaostatak na 4:3. Već u narednom gemu prvi teniser sveta napravio je novi brejk, a potom je na svoj servis lako došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Ðoković: Radujem se duelu sa Fererom

U drugom setu Đoković je nastavio u istom ritmu, samo je ovaj put već u trećem gemu (2:1) stigao do brejka na šta Francuz nije imao odgovor.

Izuzetno kvalitetnom igrom srpski teniser zadržao je stečenu prednost, da bi u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu (5:2), a potom i na svoj servis potvrdio drugi set.

Povezana vest:  WTA INIDIJAN VELS, Šarapova eliminisana

Đoković je imao 18 direktno osvojenih poena, sedam više od Conge, ali je Francuz upisao 36 neiznuđenih grešaka, 24 više od prvog tenisera sveta.