Nemačka teniserka Angelik Kerber osvojila je danas titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u finalu pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:3, 4:6, 6:4.

Kerber, koja će od ponedeljka biti prva teniserka sveta, igrala je svoje treće grend slem finale ove godine i osvojila drugu grend slem titulu.

Ona je prethodno osvojila Australijan open, potom je izgubila u finalu Vimbldona, a u Njujork je stigla sa srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Kerber je postala prva Nemica koja je osvojila titulu na Otvorenom prvenstvu SAD još od Štefi Graf 1996.

Povezana vest:  Dokić ponovo u orbiti

Pliškovoj je ovo bilo prvo grend slem finale, a nikada do sada nije uspela da prodje treće kolo na nekom od najvećih turnira.

Kerber je odmah na početku današnjeg finala oduzela servis protivnici, a osvajanje prvog seta potvrdila je novim brejkom u devetom gemu.

Pliškova, koja je u prethodna dva meča na Ju Es openu samo jednom izgubila svoj servis, u prvom setu finala je osvojila samo 53 odsto poena na svoj prvi servis. Kerber je, na drugoj strani, bila sjajna na drugi servis, pošto je osvojila 71 odsto poena.

Povezana vest:  Pobeda Troickog u Đenovi

Uz to, Čehinja je napravila 17 neiznudjenih grešaka, a Kerber samo tri.

Pliškova je drugom setu smanjila broj grešaka i prva je stigla do brejk prilike. Čehinja u trećem gemu nije iskoristila brejk loptu, Kerber je tada uspela da se odbrani, ali ne i u sedmom gemu.

Čehinja je sačuvala prednost brejka i odvela meč u treći set.

Kerber je kako je meč odmicao bila sve nervoznija i pravila je sve više grešaka, što je Pliškova iskoristila i uz brejk povela sa 2:1 na početku trećeg seta.

Povezana vest:  Janković: Šarapova je favorit, ali jedva čekam meč

Nemica je u tim momentima praktično „nestala“ sa terena, pa je Pliškova u narednom gemu potvrdila brejk i povela sa 3:1.

Kerber je, medjutim, dobila naredna tri gema i uspela da potpuno preokrene situaciju na terenu. Pliškova je u desetom gemu servirala da ostane u meču, ali je vezala nekoliko grešaka, pa je Kerber taj gem osvojila sa nulom i stigla do titule na Otvorenom prvenstvu SAD posle dva sata i devet minuta igre.