Medjunarodna teniska federacija (ITF) pokrenuće u decembru proces kandidature za domaćine finala Dejvis kupa i Fed kupa, saopšteno je danas. ITF nije navela od koje godine će se promeniti format, niti da li će se finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji igrati u istom gradu.

Prema aktuelnom formatu jedan od finalista takmičenja, na osnovu žreba, bira u kom gradu će biti domaćin finalnog duela. U finalu Dejvis kupa u novembru igraće Hrvatska i Argentina, a Hrvatska će izabrati mesto.

Povezana vest:  WTA SLOVENIJA OPEN, Janković i Jovanovski u glavnom žrebu, Krunić u kvalama

-Imaćemo godinu ili dve da isplaniramo šta možemo da uradimo za sponzore i navijače, na stadionu ili u hali koja je odgovarajuće veličine – rekao je predsednik ITF Dejvid Hegerti.

ITF će proceniti da li će izabrati domaćina finala iz tržišta u razvoju koji potencijalno može da ponudi veću finansijsku dobit, ili će se odlučiti za tradicionalne „teniske gradove“, u kojima će poseta biti veća uz mnogobrojne bučne navijače.

Povezana vest:  Venus Vilijams želi titulu u Vimbldonu

-Moramo da balansiramo, želimo da dobijemo mnogo ponuda različitih gradova kako bismo mogli da uporedimo. Ali, nije sve u novcu, već u gledanosti i svesti. Naša misija je da zaista razvijemo i promovišemo tenis širom sveta. Bićemo veoma oprezni – rekao je Hegerti.

Predložene promene u Dejvis kupu i Fed kupu moraju biti odobrene na godišnjoj skupštini ITF u avgustu.

Povezana vest:  Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 osvojila evropsko srebro