Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je Španac Roberto Bautista Agut bio bolji u današnjem meču polufinala mastersa u Šangaju i da će iz tog poraza izvući pouku.

-Ovo je jedan od onih dana. Stvari idu u suprotnom pravcu od željenog, ali, to je lekcija. Svaki dan je jedna nova lekcija. On je bio bolji, nema sumnje u to. U važnim trenucima bio je konstantniji. Bio je čvršći – rekao je Đoković posle meča.

Đoković je danas izgubio u polufinalu mastersa u Šangaju, gde je branio titulu, od 19. tenisera sveta, Španca Roberta Bautiste Aguta, sa 4:6, 4:6.

Prvi teniser sveta danas nije mogao dobro da kontroliše emocije. Posle gubitka prvog seta slomio je reket, a kada je tražio da se očisti teren od delića reketa, uzeo je peškir od devojčice koja skuplja loptice i sam je obrisao teren. Posle petog gema koji je osvojio Agut u drugom setu, Đoković je pocepao majicu.

Povezana vest:  Beker: Nadal je favorit u Parizu

On se u više navrata raspravljao sa sudijom Karlosom Bernardesom oko njegovih odluka i opomene koju je dobio za trošenje vremena, pošto je u sred gema promenio majicu. „(Bernardes) je bio zvezda predstave. To je ono što je danas želeo da bude“, naveo je prvi igrač sveta. Đoković je tokom sezone imao problema sa povredama.

-To sam morao da iskusim pre ili kasnije. Znao sam da neću uvek moći da igram na najvišem nivou, ali dobro je što sam to iskusio i nadam se da će mi to pomoći u narednom period – rekao je on.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Ana Ivanović u četvrtfinalu

Agut je ostvario prvu pobedu protiv Đokovića u njihovom šestom meču. „Ne mogu da opišem kako se osećam. Mnogo sam srećan. Igrao sam dobro tokom cele nedelje i nadam se da ću to moći da ponovim u finalu. Pokušao sam da nateram Đokovića da igra najbolje što može. U prvom setu je igrao dobar tenis. Igrao je malo bolje od mene. Znao sam da moram da podignem nivo igre. Morao sam da igram agresivnije. Na 5:4 sam zaigrao agresivnije i počeo sam da igram bolji tenis“, rekao je Agut.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Janković: Želim da pobedom olakšam posao Ani Ivanović

On je iskoristio četvrtu meč loptu.

-Bio sam mnogo srećan posle pasing šota u poslednjem poenu… Nisam mogao da zamislim da ću završiti meč protiv Novaka. Nije lako igrati protiv njega kada igra jako dobro. Srećan sam što sam mogao da pobedim. Prvi put kada sam igrao protiv njega mislio sam da je sa druge plantete, a sada mislim da sam mu se primakao – rekao je Agut.

Agut će u finalu igrati protiv pobednika duela drugog tenisera sveta Britanca Endija Mareja i Francuza Žila Simona.