Djokovic 4Đoković veoma zadvoljan formom

 

Posle izvanredne igre i pobede u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu protiv Jen Hsun Lua iz KineskogTajpeha, najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da je izuzetno zadovoljan formom.

-U ovoj fazi takmičenja ništa ne može da bude lako i zbog toga sam izuzetno zadovoljan načinom na koji sam danas pobedio. Mislim da sam zaslužio ovaj trijumf. Stizao sam sve udarce, a posebno me raduje što sam pođednako dobro igrao na svim delovima terena. Presrećan sam svojim današnjim izdanjem – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić preko Kvitove do osmine finala US Opena

Za to svakako ima dosta razloga, jer je u 13 gemova u kojima je sevirao izgubio samo 12 poena. Od 28 ubačenih prvih servisa osvojio je čak 26 poena, od čega 15 zaredom, a protivniku nije omogućio nijednu brejk šansu.

Tako je ponovio svoj najbolji rezultat u Vimbldonu iz 2007. godine. Tada je u polufinalu protiv Rafaela Nadala u trećem setu predao meč zbog povrede stopala.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Lopez pobedio Huana Monaka

-Mislim da sam sada fizički potpuno spreman i da ne može da se ponovi 2007. Tada su bile neke čudne okolnosti, jer sam u tri dana morao da odigram tri vema duga meča i u polufinale sam ušao potpuno iscrpljen. Sada je sve u najboljem redu i spreman sam da u petak odigram punom snagom i nadam se na najvišem nivou – rekao je Đoković.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Troicki pobedio Šardija