Teniser Novak Djoković rekao je da mu današnja pobeda protiv Grigora Dimitrova podiže samopouzdanje i dodao da je zadovoljan igrom, iako je, kako je ocenio, mogao da igra na višem nivou ;u osmini finala masters turnira u Parizu.

-Ovo mi je bilo potrebno, više psihički nego bilo šta drugo. Bilo mi je potrebno da me rival na terenu izazove na svaki način. On je igrač s puno varijacija, agresivan je, ima dobar servis, igra dobro… Taktički je imao dobru zamisao i ovo je bila borba do poslednjeg poena. Drago mi je zbog ovakvog meča i fizički i mentalno, protivnik mi nije prepustio meč, već se borio i to uliva samopouzdanje za nastavak turnira – rekao je Djoković novinarima posle meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale masters turnira u Parizu, pošto je danas posle preokreta u osmini finala pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta, 4:6, 6:2 i 6:3.

Povezana vest:  Marej obezbedio mesto na završnom mastersu u Londonu

-Zadovoljan sam igrom, iako je bilo još trenutaka tokom meča gde sam mogao da igram na višem nivou, svestan sam toga. Ipak, s druge strane uzimajući u obzir formu u poslednje vreme, koja nije bila toliko konzistentna kao u prvih šest meseci, očekivao sam da imam oscilacije, jer nisam imao toliko mečeva od Ju-es opena – rekao je Djoković.

Povezana vest:  ATP AKAPULKO, Ferer osvojio Akapulko

On će se sutra u četvrtfinalu sastati s Hrvatom Marinom Čilićem koji je u dva seta, 6:3, 7:6 (9) pobedio Davida Gofana.

-Kako napredujem na turniru, tako je kvalitet sve viši i svaki meč je sve bitniji. Sutra igram prtoiv Čilića – top 10 igrača, koji je u izvrsnoj formi. Nekako je prirodno očekivati da se forma uzdiže kako odmiče ovaj turnir, nije prvi put da prolazim kroz ovo – rekao je Djoković.

Povezana vest:  Ðoković donirao 100.000 dolara deci Srbije

Novinare je zanimalo da li bi bilo bolje da su s njim na turniru treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ali je Djoković rekao da ne želi da priča i dodao da je „ovo trenutno najbolji mogući tim“.