Srpski teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na mastersu u Parizu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od 10. tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske posle dva seta, 4:6, 6:7, čime je ugrozio prvo mesto na ATP listi.

Đoković će izgubiti prvo mesto na ATP listi ako se Britanac Endi Marej plasira u finale mastersa u Parizu. Marej večeras u četvrtfinalu igra protiv Tomaša Berdiha iz Češke.

Povezana vest:  OI 2012, Ðoković nosi zastavu Srbije na otvaranju OI

Čilić je u drugom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je Đoković odmah vratio brejk i posle gema osvojenog na svoj servis izjednačio je na 2:2. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, sve do 10. gema, kada je hrvatski teniser i drugi put oduzeo servis Đokoviću, pa je posle 45 minuta poveo u meču.

Povezana vest:  Đoković na egzibicionom turniru u Parizu

U drugom setu obojica nisu uspeli da iskoriste nekoliko brejk lopti, sve do 10. gema kada je Đoković bez izgubljenog poena oduzeo servis Čiliću i poveo je sa 5:4. Čilić je odmah uzvratio, a zatim i osvojio gem na svoj servis pa je preokrenuo na 6:5. Đoković je u narednom gemu servirao za ostanak u meču, uspeo je da spasi dve meč lopte i izborio je taj-brejk.

Povezana vest:  Dejvis kup meč Srbija – Španija u hali „Aleksandar Nikolić"

Hrvatski teniser je poveo sa 4:1 u taj-brejku i posle dobrih servisa osvojio je taj-brejk sa 7:2 i ostvario prvu pobedu protiv Đokovića u 15 mečeva.

Čilić će u polufinalu protiv Amerikanca Džona Iznera.