rafael_nadal_pehar_vimbldonRafael Nadal: Ovaj trofej će biti u mojoj spavaćoj sobi
Prvi teniser sveta i pobednik Vimbldona Rafael Nadal izjavio je da mu nova pobeda u Londonu više znači od prvog trijumfa 2008, jer je došla nakon povratka zbog povrede.
-Za mene je ovo više od sna. Uvek sam sanjao da igram na Centralnom terenu, a ovo mi je četvrto finale, i to nakon teške godine. Sada sam se vratio i ponovo sam prigrlio ovaj trofej. Osećaj je neverovatan – rekao je Nadal.
Osmostruki osvajač Gran Slam turnira imao je samo reči hvale za Tomaša Berdiha, koga je u finalu savladao rezultatom 6:3, 7.5, 6:4.
-Pre svega, čestitke Tomašu, ima sjajnu sezonu iza sebe, i ovde je igrao odlično i pokazao koliko ume. Nadam se da će nastaviti samo bolje da igra do kraja sezone – dodao je Španac.
Katalonac je dodao i da je teška povreda koju je pretrpeo prošle sezone bila među najvećim pehovima u njegovom životu.
-Da, bio je to jedan od mojih najtežih trenutaka u karijeri, ali imam sjajni tim uz sebe, hvala mojoj porodici i saradnicima na podršci, a posebno hvala publici koja je uvik bila uz mene. Oni su stvarno neverovatni.
Španac se osvrnuo i na pobedu nad domaćim teniserom Endijem Marejom.
-Srećom, publika me ovde i dalje voli. Endi odlično igra i mislm da može da osvoji ovaj turnir sledeće godine. Pobedio sam lokalnog igrača, a sada sam imao punu vašu podršku, što se ne dešava svaki dan. Zato vam posebno hvala – obratio se Nadal publici nakon meča.
Nadal je naglasio da bi ga sada najviše obradovalo da španska fudbalska reprezentacija osvoji Svetsko prvenstvo, dok će trofej držati u svojoj kući na Majorci.
-Ovaj trofej će biti u mojoj spavaćoj sobi. Pobediti na Vimbldonu je ispunjenje sna, to sam uspeo pre dve godine i presrećan sam. Nadam se da će i španska reprezentacija osvojiti svetsko prventvo, jer su pre dve godine osvojili Evropsko, kada sam i ja trijumfovao na Vimbldonu – kroz smeh je zaključio Nadal.
Povezana vest:  Đoković: Vajda sigurno ostaje na čelu mog tima