Češka teniserka Petra Kvitova, koja je danas napadnuta nožem u svojoj kući, rekla je da je najgore prošlo i da je sada najvažnije da lekari utvrde u kakvom je stanju povredjena leva ruka.

-Ono što mi se desilo sigurno nije prijatno, ali to je prošlo. Najvažnije je da lekari utvrde u kakvom stanju je moja ruka. Imam poverenje u njih i verujem da će se sve dobro završiti – navela je Kvitova na Fejsbuku.

Povezana vest:  Jorovićeva poražena na početku kvalifikacija za Rolan Garos

Dvosturka pobednica Vimbldona je pre toga na Tviteru navela da joj je ruka povredjena u samoodbrani, da je potresena, ali da je srećna što je živa.

-Ako nešto o meni znate to da sam jaka i da ću se boriti. Hvala svima na porukama, ljubavi i podršci – rekla je dvadestšestogodišnja teniserka.

Kako je rekla portparolka Karel Tejkal, Kvitovu je danas u njenoj kući u gradu Prostejov napao provalnik i rasekao joj levu ruku.

Povezana vest:  Mari: Đoković mi je najveća pretnja u 2017.

-Imam najbolju negu, najgore je iza mene – navela je Kvitova, koja je levoruka. Portparol policije u Prostejovu rekao je da je napadač muškarac starosti oko 35 godina, da je pobegao sa lica mesta i da policija za njim traga. Kvitova je danas trebalo da nastupi na humanitarnom meču zajedno sa sunarodnicom Lucijom Šafarovom.

Povezana vest:  AO 2011, Na Li i Kim Clijsters u finalu

-To je užasno. Ovakve stvari su šokantne. To može da se dogodi svakome od nas. Ovo je stvarno strašno – rekla je Šafarova za češki radio.