trening_troicki_nasmejan_sredaDAVIS CUP

TRENING REPREZENTACIJE SRBIJE

Srpski teniseri spremni za istorijski meč

 

Dva dana je ostalo do početka istorijskog meča između Dejvis kup timova Srbije i Hrvatske. U Spaladijum areni rame uz rame stajaće Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić i pokušaće da se dokopaju polufinala Dejvis kupa.

Ovoga puta protivnici će im biti najbolji teniseri Hrvatske. Iako oslabljenia ekipa „izbornika“ Prpića imaće podršku od 10.000 vatrenih navijača u Spaladijum areni. Ipak, na programu je pet mečeva koji će odlučiti koja ekipa ide dalje.

Selektor Bogdan Obradović je rekao:

trening_tipsa_i_obradovic– Treći dan treninga je već za nama. Najbitnije od svega je da se igrači odlično osećaju. Odradili smo i probu dubla i probu singla, jer je veoma bitno ko će da bude broj dva u singlu, a za dubl imamo sve tri kombinaciej otvorene. Sa Zimonjićem su trenirali i Novak i Janko i Viktor. U razgovoru sa igračima odlučiću ko će na kom meču da zaigra i shodno tome ćemo trenirati u četvrtak. Do žreba nećemo obelodaniti pun sastav tima. Podloga je odlična ista kao i naša, jer i mi sarađujemo sa Rukortom, mada malo više odskače loptica, ali to je zbog fiksnog parketa u osnovi dvorane. Kao tim smo spremni za tri poena koja su nam neophodna za pobedu i nadam se da ćemo ih osvojiti već drugog dana. Znači da do subote završimo posao.

Povezana vest:  Đoković preokretom do polufinala Pariza

Kao zamena u Split je doputovao i Marko Đoković. Želja Đokovića juniora je da se oduži pozivu selektora Bogdanovića.

– Pozvan sam u reprezentaciju od strane selektora i pristupom i ponašanjem želim da se odužim za ovakvu čast. U društvu sam sjajnih igrača koje ima naša reprezentacija i ovo je fenomenalno iskustvo za mene i sve će imati dalekosežan uticaj na moju karijeru. Trudim se da radim i da napredujem. Stvarno su me svi odlično prihvatili. Ovde idemo na pobedu i podržavam selektora u izjavi da će već u subotu sve da bude rešeno – rekao je Marko Đoković.

Povezana vest:  ATP SANKT PETERBURG, Tipsarević u finalu

janko_i_troicki_sredaViktor Troicki, srpeki reket broj dva raspoložen je pred meč sa Hrvatima.

– Nikad se nisam bolje osećao. Stvarno je uživanje biti ovde. Iskreno poslednjih par turnira sam igrao dobro. Vodio sam protiv jakih igrača, ali sam gubio u završnici. Nadam se da ću nastaviti uzlaznom linijom i da će doći vreme da i favoritima zadam završni udarac. Iskustva iz Beograda, sa Rolan Garosa i Vimbldona, kada nisam iskoristio šanse, samo su podsticaj za dalji rad i za rezultatski pomak. Selektor je rekao 3:0 u subotu, ja samo dodajem daj Bože. Verujem da imamo snagu tima i znam da možemo do pobede. Bilo bi najlepše da već u nedelju možemo da slavimo – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Đoković razočaran vešću o dopingu bicikliste Armstronga

Mladoženja Janko Tipsarević najavio je bolje igre.

– Super se osećam. Igram sve bolje i bolje. Svež sam i odmoran i očekujem sve bolje partije. Ovde smo prihvaćeni odlično i ovo je jedno od najlepših gostovanja na kojima sam bio. Kad selektor kaže 3:0 u subotu, mislim da je to mnogo jaka izjava, ali voleo bih da bude tako. Meč je totalno otvren, bilo kad bude igrao Novak, bilo Viktor ili ja, ili dubl kad bude na terenu. Svaki meč će biti veoma težak i otvoren i nadam se da ćemo u krajnjem skoru sakupiti tri poena neophodna za polufinale – rekao je Tipsa.