novak_i_ljubicicDAVIS CUP

ŽREB ZA ČETVRTFINALNI MEČ HRVATSKA – SRBIJA

Đoković i Ljubičić otvaraju duel

 

Voljom žreba u prepunoj konferencijskoj dvorani „Vile Dalmacija“ meč između Hrvatske i Srbije, koji će da odluči o polufinalisti Dejvis kupa počeće duelom povratnika u tabor Hrvatske Ivana Ljubičića i najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u petak u 14 časova.

Ime Ivana Ljubičića prvo je i jedino izvučeno iz pehara rukom glavnog sudije, a preostali parovi kasnije su ređani po ustaljenom redosledu:

Petak 9. jul 2010. (singl), početak u 14,00:

Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija)

Sledi: Marin Čilić (Hrvatska) – Viktor Troicki (Srbija)

Subota 10. jul 2010. (dubl), početak u 15,00:

Antonio Veić / Ivan Dodig (Hrvatska) – Nenad Zimonjić / Janko Tipsarević (Srbija)

Povezana vest:  Kuznjecova odustala od Vimbldona

Nedelja 11. jul 2010. (singl), početak u 12,00:

Marin Čilić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija)

Sledi: Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Viktor Troicki (Srbija)

Konferenciji za medije posle žreba prisustvovali su selektor Bogdan Obradović i igrači Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Janko Tipsarević

Posle žreba selektor Bogdan Obradović je rekao:

srbija_grupna_more– U svakom slučaju nama odgovara što će Novak izaći prvi na teren. On je drugi igrač sveta i siguran sam da će to pokazati na terenu. Mi na ovom meču, ne samo što se tiče Novaka, mi moramo na teren da izađemo kao pobednici. Ne mogu da upišem pobede Novaka Đokovića unapred, jer mečevi nisu ni odigrani, ali imam veliko poverenje, kako u Novaka, tako i u Nenada, Janka i Viktora. Mi stremimo ka tome da osvojimo Dejvis kup, kao što je Hrvatska to uradila ranije i ove godine imamo izuzetnu priliku za to.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić izgubila u prvom kolu Australijan opena

Prvi reket Srbije i drugi reket sveta Novak Đoković bio je jasan.

– Iskustvo Ivana Ljubičića mnogo će pomoći hrvatskom timu. To što se vratio u reprezentaciju je veliki plus za njih, baš kao i publika koja će ih podržavati sa tribina – rekao je Đoković.

Nenad Zimonjić, najbolji dubl igrač igraće u paru sa Jankom Tipsarevićem protiv, kako je planirano Veića i Dodiga.

Povezana vest:  Serena Vilijams najbolja u 2013. u izboru AP

– Nisam siguran da će izaći na teren u ovom sastavu. Hrvatska je prijavila dva najbolja igrača u singlu i mnogo će da zavisi od toga koliko će se oni potrošiti u tim mečevima i shodno tome menjaće sastav dubla – veli Zimonjić.

Viktor Troicki, drugi reket Srbije opušten je, kako kaže.

– Do sada nisam imao puno uspeha protiv Čilića. Ućiću u meč opušteno i probaću da igram najbolje što mogu. Poslednji put sam propustio protiv njega tri meč lopte i očekujem da sada bude još bolje. Izaći ću na teren i pružiću maksimum ne bi li doneo poen mojoj reprezentaciji – rekao je Troicki.