Teniser Srbije Novak Đoković rekao je danas da je iznenađen što će u predstojećem meču prvog kola Dejvis kupa za Rusiju u singlu igrati Danil Medvedev umesto Andreja Kuznjecova, ali da se nada pobedi svoje ekipe.

„Nije ogromna razlika u rejtingu i kvalitetu između Medvedeva i Kuznjecova, ali je iznenađujuće da je Medvedev u svom debiju za reprezentaciju dobio priliku da igra“, rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle žreba.

U petak u Nišu počinje duel Srbije i Rusije, od 15 časova igraju Viktor Troicki i Karen Kačanov, a posle njih na teren izlaze Đoković i Medvedev. U subotu od 16 časova na programu je meč dublova, a najavljeno je da će igrati Nenad Zimonjić i Troicki protiv Kuznjecova i Konstantina Kravčuka. U nedelju od 14 časova na programu su uzvratni mečevi u singlu.

Povezana vest:  Karahodžić povredio oko

Đoković je naveo da se kvalitet ruskog tima ogleda u tome što ima četiri tenisera među prvih 100 na ATP listi, pa može da kombinuje igrače u singlu i dublu.

„Medvedev je perspektivan i vrlo talentovan igrač. Visok je što znači da ima jak servis, ima vrlo vrlo dobar bekhend i igra prilično ravno“, rekao je on.

Drugi teniser sveta dodao je da je favorit u tom duelu, ali da će se Medvedev sigurno pokazati u najboljem svetlu, pošto nema šta da izgubi.

Povezana vest:  Poraz Vesne Dolonc u dublu

„Verujem i da će Viktor Troicki dati sve od sebe i nadamo se pobedi protiv Rusije“, istakao je Đoković.

On je rekao da ono što je doživeo u Nišu, nije često imao priliku da doživi u karijeri, pošto je na otvorenom treningu u Čairu juče bilo više od 4.000 ljudi.

Selektor i igrač reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da je Medvedev u dobroj formi i da je igrao finale na turniru u Čenaju.

„Videćemo za dubl da li će im igrati kombinacija koju su najavili. Mislim da je Kačanov-Medvedev sada njihova najjača kombinacija“, naveo je on.

Povezana vest:  Đoković: Nije mi se dalo da preokrenem

Selektor ruske reprezentacije Šamil Tarpiščev rekao je da izbor igrača za predstojeći duel sa Srbijom nije taktika.

„To je mlad i ambiciozan tim i to je bila njihova želja da prvi nastupe Kačanov i Medvedev, a posle njih Kuznjecov i Kravčuk“, rekao je Tarpiščev.

On je istakao da se ruski tim nije uplašio što će Đoković igrati za Srbiju.

„Teniseri su srećni što će igrati takvim sportistom. To će za njih biti veliko iskustvo jer su veoma mladi“, naveo je Tarpiščev.

On je dodao i da će vatreno navijanje u Čairu biti podstrek i njegovoj ekipi.