Teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Nišu protiv selekcije Rusije sa 1:0 u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki slavio protiv Karena Kačanova posle velike borbe u pet setova – 6:4, 6:7(3), 6:3, 1:6, 7:6(6).

Uzbudljiv meč Troickog i Kačanova, 37. i 52. tenisera sveta, u niškoj hali Čair trajao je četiri i po sata.

U drugom meču duela Srbije i Rusije sastaće se Novak Đoković i Danil Medvedev.

Troicki je odlično počeo meč i već u prvom gemu je oduzeo servis protivniku, da bi potom uz još jedan brejk poveo sa 5:1. Kačanov je do kraja seta napravio jedan ribrejk, ali to nije poremetilo srpskog tenisera koji je u desetom gemu iskoristio prvu set loptu.

Povezana vest:  Nadal u četvrtfinalu Rolan Garosa

Drugi set obeležili su dugi gemovi i veliki broj brejk prilika. Po jedan brejk napravila su obojica tenisera, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Rus je bio bolji i u taj-brejku je slavio sa 7:3.

Troicki je odigrao odličan treći set. Protivniku nije dozvolio niti jednu brejk šansu, a on je napravio jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za prednost od 2:1 u setovima.

Povezana vest:  ATP I WTA ROLAN GAROS 2010, Rezultati četvrtog dana (26. maj)

Srpski teniser je na početku četvrtog seta imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Kačanov je potom zaigrao mnogo bolje, pa je uz dva brejka odveo meč u peti, odlučujući set.

Obojicu tenisera su u četvrtom seta mučile povrede, odnosno grčevi.

U petom setu se vodila velika borba. I Troicki i Kačanov su propustili po nekoliko brejk prilika, a srpski teniser čak i tri meč lopte u desetom gemu. Kačanov se odbranio, pa je i peti set rešen u taj-brejku. ;

Povezana vest:  Del Pjero odbio Liverpul zbog Hejsela

Ruski teniser je osvojio prva četiri poena u taj-brejku, ali je potom Troicki uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Kačanov je prvi stigao do meč lopte, ali se srpski teniser spasio, a potom i iskoristio svoju četvrtu meč loptu.