viktor_troicki_sa_tribinaDAVIS CUP ČETVRTFINALA, PRVI DAN

Srbija nerešeno sa Hrvatskom, Francuska ubedljiva

 

Spuštena je zavesa na prvi dan takmičenja četvrtfinalnih mečeva Dejvis kupa. U francuskom gradu Klermontu očigledno se ispisuje scenario po kojem će u četvrtfinalu ovogodišnjeg Dejvis kupa da ispane tim Španije, koji je, da podsetimo oslabljen neigranjem Rafaela Nadala, a oni su, inače, pobednici ovoga takmičenja u poslednje dve godine.

Španski tim je nakon prvog dana u maksimalnom zaostatku od 2:0 za Francuzima. Nakon što je Gael Monfils u pet setova pobedio Davida Ferera, u četiri seta 6:7(5), 6:4, 6:3, 7:6(2) a Mihael Lodra bio je bolji od Fernanda Verdaska.

U subotnjoj igri parova obe reprezentacije raspolažu sa jakim opcijama, Francuzi sa Beneteom i Lodrom, a Španci sa Verdaskom i Felisianom Lopezom. Kako god bilo, Španci su na mali korak od ispadanja.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Zimonjić i Ljodra eliminisani na startu

Verdasko je u četvrtom setu protiv sjajnog Lodre spasio 2:4 zaostatak sa brejkom, a kod 3:4 je spasio i nove dve brejk lopte Lodre. U taj brjeku je potpuno ostao bez vazduha i tiko morao da čestita suparniku na zasluženoj pobedi.

Neverovatan rezultat ostvarili su teniseri Češke nakon prvog četvrtfinalnog dana. U Čile su Česi došli bez dvojice najjačih igrača, Berdiha i Štepaneka. Naime, u dva meča su Čileanci uhvatili – osam gemova! Nakon što je Ivo Minar pobedio Masua sa 6:0, 6:2, 6:3, Jan Hajek je bio još nemilosrdniji prema Kapdevili kojeg je svladao sa 6:0, 6:2, 6:1. Podsetimo da je Češka prošle godine igrala finale Davis Cupa a pobednik iz tog meča, a više šanse za prolaz ima Češka igraće sa boljim iz duela Hrvatska – Srbija.

Povezana vest:  "Njuzvik": Đoković vratio Srbima nacionalni ponos

U sred Moskve Nikolaj davidenko rovovski se borio da pobedi Nalbandijana ali je morao spuštene glave da se skloni sa terena ali je čast baćuški spasio Mihail Južni koji je pobedio Majera sa 3:0 u setovima. U tom duelu još uvek su sve karte otvorene.

Naravno u Spladijum areni, iako nije bilo mnogo gledalaca, koji su bili “izuzetno” pristojni I koji nisu zviždali nacionalnoj himni Srbije a u jutarnjimk časovima u gradu je osvanuo veliki plakat – transparent gde je pisalo Srbe na vrbe…. Đoković je ubeljivo deklasirao Ivana Ljubičića dok je Marin Čilić, momak iz Međugorja, kako kaže komentator sa RTS –a pobedio Viktora Troickog. Ipak, subota i dubl meč biće od presudnog značaj za taj duel jer će doneti pobedniku veliki, ogroman, bod pred nedeljne singl borbe.

Povezana vest:  ATP LISTA, Četvorica srpskih tenisera u prvih 100

 

Davis Cup, četvtfinale, prvi dan:

Hrvatska – Srbija 1-1

Ljubičić – Đoković 6-7(3), 4-6, 1-6

Čilić – Troicki 6-4, 7-5, 6-2

 

Rusija – Argentina 1-1

Davidenko – Nalbandian 4-6, 6-7(5), 6-7(6)

Južnij – L. Mayer 6-3, 6-1, 6-4

 

Francuska – Španjolska 2-0

Monfils – Ferrer 7-6(3), 6-2, 4-6, 5-7, 6-4

Llodra – Verdasco 6-7(5), 6-4, 6-3, 7-6(2)

 

Čile – Češka 0-2

Massu – I. Minar 0-6, 2-6, 3-6

Capdeville – Hajek 0-6, 2-6, 1-6