Selektorka ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je danas da njena ekipa motivisano čeka takmičenje u Prvoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa i da je motivisana da se plasira u baraž za ulazak u Svetsku grupu B.

-Znamo sve igračice koje su u Talinu. Igraće se na centralnom terenu, malo je nezgodno kada igrate protiv domaćina, ali idemo korak po korak. Pre dve godine smo bile u ovoj zoni i uspele smo. Devojke su motivisane da pokušamo da ponovimo taj rezultat – rekla je Ječmenica Jevtić, saopštio je Teniski savez Srbije.

Teniserke Srbije igraće od 8. do 12. februara u Talinu u Prvoj grupi Evro-afričke zone Fed kupa. Za Srbiju će nastupiti Nina Stojanović (126. na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618). One će se takmičiti u Grupi D sa Estonijom, Bugarskom i Izraelom.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jankovićeva druga, Ana Ivanović 60, Jovnovski 98.

Prvi meč Srbija igra sutra od 17 časova protiv Estonije, a igraće se dva singla i dubl. Sat vremena pre mečeva biće poznato ko će igrati.

-Ekipa je zdrava, što je najvažije devojke su raspoložene. Prvi trening je bio kako treba, teren je u redu, možda je za nijansu sporiji, ali kako nama, tako i svima, igračice se ne žale. Imaćemo još jedan trening, da se devojke razmrdaju i osete atmosferu. Igramo od 17 časova, imamo vremena da se naspavamo i uvedemo u takmičarski deo – rekla je Ječmenica Jevtić.

U Talinu će igrati 14 ekipa, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Madjarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugal, Srbija i Turska. Ekipe su podeljene u četiri grupe u kojima će igrati svako sa svakim.

Povezana vest:  SKANDAL, Transparent "Srbe na vrbe" osvanuo na ulazu u Split

Pobednici grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolji će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Najbolji iz Grupe A igraće sa najboljim iz Grupe D, dok će pobednik Grupe B igrati sa pobednikom Grupe C. Baraž je na programu 22. i 23. aprila.

U Grupi A igraju Poljska, Gruzija i Austrija, a u Grupi B Hrvatska, Madjarska i Bosna i Hercegovina. U Grupi C igraju Velika Britanija, Turska, Letonija i Portugal, a u Grupi D Srbija, Izrael, Bugarska i Estonija.

Povezana vest:  Beker: Novak me zvao kada je izgubio mesto broj jedan