rafa_nadal_atp_rimRafael Nadal postao deoničar Majorke

 

Najbolji teniser današnjice i osmostruki pobednik Grend Slem turnira Rafael Nadal i službeno je postao deoničar španskog fudbalskog prvoligaša Majorke.

Nadal je od ranije poznat kao veliki fudbalski zaljubljenik, a ne krije da navija za Real Madrid. Takođe, najavljena je njegov dolazak na Soker Siti u Južnoafričkoj Republici u nedeljnom finalu Svetskog prvenstva između Španije i Holandije, u kojem će, naravno, podržati Španiju.

Povezana vest:  Dolonc zaustavljena na startu Bakua

Nadal je rođen na Majorci, a sada je odlučio i finansijski da pomogne lokalnom klubu čiji se dug procenjuje na 85 miliona evra.

-Čast mi je što mogu na bilo koji način pomoći Real Majorci i to ću učiniti. Uzbuđen sam što sam deo ovog novog projekta koji su inicirali stanovnici Majorke. Vrlo sam srećan što imamo Laudrupa za novog trenera kao i poboljšanje imidža kluba – rekao je Nadal, za kojeg nije tačno poznato koliki deo deonica je otkupio u klubu.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Venus Vilijams se pomučila do trećeg kola

Španski teniser će se u klubu tako ujediniti sa svojim stricem, bivšim golmanom Barselone, Majorke i španske reprezentacije, Miguelom Angelom Nadalom, koji će u novoj sezoni asistirati novopostavljenom prvom treneru, Danku Mihaelu Laudrupu.