SLAVLJE_I_BOBA_1DAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Srbija u polufinalu, Đoković deklasirao Čilića!

 

Marin Čilić – Novak Đoković 0:3 (3:6, 3:6, 6:2)

 

Sve je gotovo! Srbija je u polufinalu Svetskog kupa i napravila je istorijski uspeh kao samostalna država. Naredni protivnik biće Češka u Beogradu i to u septembru. Novak Đoković pregazio je Marina Čilića a bio je jači i od hrvatske neugodne publike u Spaladijum areni u Splitu. Posle 2:20 minuta Novak je slavio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:2).

Treba napomenuti i da se zapamti da je publika u Splitu, tačnije, u Spaladijum areni, bila izuzetno “gostoljubiva” prema srpskim igračima ali su Orlovi rezultatom znali da utišaju Modre I njihove navijače.

U prvom setu Đoković je imao pet set lopti ali ih je propustio, a Čilić je uspeo da vrati jedan brejk. Iako je Čilić gubio sa 5:0 i bio na pragu uništenja u prvom setu, uspeo je da se vrati u set i da osvoji dva gema. u gemu za opstanak u meču Čilić je servirao a i ono malo publike u Spaladijum arene (oko 4.000 – 5.000) ponašalo se kao da su na košarkaškoj ili fudbalskoj utakmici, možda su im falile vuvuzele?! Naravno, Čilić je osvojio i drugi svoj gem i smanjio prednost na 3:5 a na servisu je bio Đoković. Ipak, šestu set loptu iskoristio je srpski reket broj jedan i posle 45 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

Povezana vest:  Pobede Dimitrova, Kuznjecove i Tima na Rolan Garosu

Već na startu drugog seta servirao je Hrvat a Đoković je ponovo brejkno Čilića sa nulom. Čilić je u tim trenucima bio dekoncentrisan, a kako i ne bi, a udarcima je slao loptice u “gledalište”. Publika je toliko nervirala Đokovića das u i redari reagovali i izbacili iz hale neke navijače. Naravno, Novak je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu došao do drugog brejka i poveo sa 4:1 a zatim i sa 5:1. Čilić je servirao za ostanak u drugom setu i tada je malo bolje zaigrao i zasluženo dobio taj gem. Na servis Đokovića imao je Čilić tri brejk lopte i uspeo da smanji rezultat na 5:3.

Povezana vest:  Nadal u polufinalu turnira u Madridu

Ponavlja se i u drugom setu tako priča kao iz prvog. Novak je vodio sa 5:1 pa je Čilić počeo da igra i da smanjuje rezultat ali je Novak imao tri set lopte i Čilić je kao pravi džentlmen bacio reket na teren što je publika nagradila aplauzom?! Drugi set je trajao 43 minuta.

U trećoj deonici meča servirao je Đoković pri rezultatu 3:1. Publika je krenula da pomaže Čiliću I posle dugo borbe Čilić je imao i četvrtu brejk loptu koju je iskoristio i smanjio na 3:2. Ipak, već na sledeći servis Marina Čilića Đoković je napravio brejk i tako poveo sa 4:2. Sledeći gem rutinski je dobio.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Vesna Dolonc: Nadam se da ćemo pobediti Nemačku

Na 5:2 u trećemsetu Đoković e čekao servise momka iz Međugorja. Poveo je Nole sa 0:30 pa 15:40 i posle dva časa i 20 minuta Đoković je imao prvu set i meč loptu I to je odmah iskoristio.

Koliko je atmosfera bila zategnuta videlo se I kako su se radovali srpski teniseri posle pobede Đokovića. Tek kada je Slobodan Živojinović stigao do terena oni su se zagrlili ali i ubrzo prestali. A sa tribina su navijači vređali Orlove ali sada je sve to zaboravljeno jer Srbije je u polufinalu Dejvis kupa i igraće protiv Češke u Beogradu.