DJOKOVIC-CILIC_SLAVLJE_1DAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Đoković: Bilo je teško ali smo pobedili

 

Posle meča u splitskoj Spaladijum arena i pobede Novaka Đokovića nad Marinom Čilićem Novak Đoković je rekao:

-Možda je rezultatski izgledalo lagano, ali verujte mi da nije bilo na terenu. Morao sam svaki gem i svaki poen da zaslužim. Posle prva dva seta, obojica smo pali u kondiciji. Ja sam to bolje iskoristio i uzeo novi brejk – rekao je Novak Đoković.

Đoković je još jednom odao priznanje Čiliću rekavši da je ovo bio jedan od njegovih najboljih mečeva u njegovoj karijeri.

-Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Drago mi je da je to u Dejvis kupu, posebne su emocije u igri. Ova pobeda je skinula veliki teret sa mojih leđa. Od mene se najviše očekivalo, a ja sam odigrao čvrsto. Možda ljudi ne obraćaju previše pažnje na meč parova, ali verujte, to je presudilo. Kada smo ušli u poslednji dan sa 2:1, to je bila velika prednost.

Povezana vest:  DEJVIS KUP 2011, Srbija u najjačem sastavu protiv Švedske

Đoković se osvrnuo i na napad na njegovog oca, kao i na splitsku publiku.

-To je bila situacija na koju se nije moglo uticati. Oni su pokušali da učine nešto loše, to neka ide njima na dušu. Tri dana je bila teška atmosfera za nas. Nije bilo ni malo lako. Znali smo da će nam biti teško iako nikada nismo igrali u Splitu. Publika je mogla da bude presudna u tom trećem setu kada se Marin vraćao u meč. Gledaoci su ga podigli, ja sam bio dosta nervozan. Na sreću, ostao sam koncentrisan do kraja –  rekao je svetski reket broj dva.

Povezana vest:  ATP DUBAI, SERIA 500, Tipsarević uspešan na startu

SLAVLJE_I_BOBA_1Prvi reket Srbije nastavio je izlaganje ali se i okrenuo ka narendom rivalu – Češkoj.

-Nismo ni svesni koliki smo rezultat ostvarili. Česi su težak protivnik, u Srbiji, imamo domaći teren što će nam mnogo značiti. Da bi se osvojio Dejvis kup treba dobiti makar jedan meč na strani, a nadam se da je to bio ovaj. Ipak, dug put je pred nama, jer tu su i turniri, a samo nam je bitno da ostanemo zdravi. Mi menjamo kontinente i podloge u sedam dana, ali se privikavamo na sve. To nam je obaveza. Još ćemo razmisliti o podlozi, a podrška publike verujem biće na nivou za pobedu nad Češkom. Berdih i Štefanek su propustili Čile, a Minar i Hajek su me, ruku na srce, iznenadili. Češka je sjajna reprezentacija, ali mislim da mi imamo čvrstu i jaku reprezentaciju, koja je u formi i atmosfera je fantastična. Jedino tako možemo da pobeđujemo. Iz Splita nosim sjajne uspomene, a tri stvari van terena su brancin i lignje prvog dana kada smo stigli i obala koja je fantastična, baš ste srećni što je imate. Sada sledi odmor od dve nedelje u Monte Karlu, a prvi sledeći turnir za koji sam prijavljen je Los Anđelesu – rekao je na kraju Đoković.

Povezana vest:  Ðoković pred finale sa Nadalom: Hoću kao 2012...