DJOKOVIC-CILIC_SLAVLJEDAVIS CUP, HRVATSKA – SRBIJA

 

Čilić: Novak je bio nepogrešiv

 

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić izjavio je posle poraza u odlučujućem meču četvrtfinala Dejvis kupa protiv Novaka Đokovića da mu srpski teniser ni u jednom tenutku nije pružio ni najmanju šansu.

-Novak je odlično ušao u meč. Pokušao sam da napravim neki pritisak, ali je on uvek imao odgovor. Sjajno se branio. Forsirao sam, pravio mnogo grešaka, ali me na to naterala njegova igra. Danas je bio gotovo nepogrešiv – rekao je Čilić.

Povezana vest:  Ðoković i američki voditelj Džej Leno u srpskom kolu

Jedan od najboljih servera sveta kaže da se uzdao u početni udarac, ali mu on na kraju nije doneo nikakvu prednost.

-S boljim servisom bilo bi mi lakše, jer bih dobio dosta ‘besplatnih’ poena, ali je on tako dobro reternirao da sam se nekada bolje osećao na njegovom, nego na svom servisu – rekao je Čilić.

Povezana vest:  Rafael Nadal finansijsjki jači od Đokovića i Ferera zajedno

Prvi reket reprezentacije Hrvatske dodao je da je u pojednim trenucma igrao veoma dobro, ali bi Đoković brzo ponovo uspostavljao kontrolu.

-Na momente sam igrao dobro, ali mi Novak nije ništa dao. Nisam dobijao polet i podsticaj kojim bih mogao da zadržim svoju igru u dužem periodu. Nisam osećao pritisak, ali sam bio veoma motivisan, što me je možda malo sputavalo. Publika je bila fenomenalna i ovo je možda najbolji ambijent u kojem sam igrao – rekao je Čilić.

Povezana vest:  Nadal na turnirima zaradio više od Đokovića