janko_mec_treci_danDAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Tipsarević potvrdio pobedu, Obradović prezadovoljan

 

Iako je Novak Đoković došao do treće, preko potrebne pobede Janko Tipsarević je potvrdio pobedu a savladao je Antonia Veića sa 2:0 u setovima.

U prvom setu Janko je bio perfektan ali u drugoj deonici meča odlučio je taj brejk ali je Tipsarević imao više sreće i znanja od mladog Hrvata.

– Mislim da sjajna atmosfera u timu pomaže, ali teniski kvalitet je na prvom mestu. Drugi igrač sveta u singlu, prvi u dublu i Viktor i ja, koji smo od 20 do 50 na svetu, odmah smo favoriti protiv većine reprezentacija. Igramo odlično na svim podlogama i jednostavno pravi smo tim. A, ta atmosfera dolazi iz toga što su momci sa kojima sam u reprezentaciji i moji najbolji životni prijatelji. Mi smo stalno na turnirima, zajedno, družimo se, dopisujemo porukama, pričamo svakodnevno telefonom ne samo o teniskim, već i o životnim stvarima – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  Novak Đoković na utakmici Zvezde, Pionir ga burno pozdravio

nole_i_janko_slavljeNa redu su Česi.

-Takav odnos doprinosi dodatnoj motivaciji. Mi bi smo voleli da igramo u Beogradu protiv Češke, a druge dve opcije su Novi Sad i Vršac. Nema boljeg od „Arene“. Predstoji jak ispit za ljude iz Saveza, da marketinški isprate ovaj duel sa Česima. Srbija prvi put igra polufinale Dejvis kupa, očekujem reklame, bilborde, da imamo atmosferu kao protiv Australije. Želim da ponovo, kao protiv Hjuita, izađem pred 20.000 ljudi koji navijaju za mene i da se i sam uplapšim. To je fenomenalno iskustvo.

Povezana vest:  ATP DUBAI, SERIA 500, Sutra nastavak finala Đoković – Južni

Selektor Bogdan Obradović bio je zadovoljan igrom Orlova u Splitu.

– Prvo ću da čestitam mom timu. Junački su se borili. Novak je odigrao težak meč, meč koji je odlučivao. Na početku svakog seta je pravio brejkovima pritisak Čiliću, kome ni veliki pritisak nije pomogao. Novak je pokazao novu dimenziju, ne samo da je odličan ATP igrač, već zna kako se igra i za reprezentaciju. Što se tiče Češke, to je veliki tim. Mi imamo pravo izbora podloge i razgovaraćemo i donećemo pravu odluku. Igraćemo najverovatnije u Beogradu i uz izuzetno navijanje naše publike možemo mnogo. Oni su ozbiljna ekipa, ali ako smo se izborili u Splitu sa hrvatskom publikom onda na krilima naše publike, možemo još više. Imamo Novaka, Nenada, a tu su i Viktor i Janko koji se fenomenalno vratio na teren. Ko bude igrao za Češku videćemo, samo da naši igrači budu zdravi i u formi, verujemo u sebe i u svakom meču idemo na pobedu.

Povezana vest:  WTA RIM, Jelena Janković u osmini finala turnira u Rimu



 

HRVATSKA – SRBIJA 1:4

Meč: Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija) 6:7 (3:7), 4:6, 1:6

Meč: Marin Čilić (Hrvatska) – Viktor Troicki (Srbija) 6:4, 7:5, 6:2

Meč: Čilić/Dodog (Hrvatska) – Zimonjić/Tipsarević (Srbija) 3:6, 2:6, 4:6

Meč: Marin Čilić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija) 3:6, 3:6, 2:6

Meč: Antonio Veić (Hrvatska) – Janko Tipsarević (Srbija) 2:6, 6:7(5)