Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Indijan Velsu, pošto je u osmini finala poražen od Australijanca Nika Kirjosa u dva seta, 4:6 i 6:7 (3). Najbolji srpski teniser posle četiri godine, tri uzastopne titule i 19 vezanih trijumfa, pretrpeo je prvi poraz na masters turniru u Indijan Velsu, kojim će na novoj ATP listi izgubiti i 910 bodova.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jelena Janković 5, Ivanovićeva 37, Jovanovski 91

Kirjos je do drugog trijumfa u isto toliko medjusobnih duela s Djokovićem došao posle sat i 52 minuta igre. Australijanac je protiv drugog tenisera sveta odigrao ponovo jedan od najkvalitetnijih mečeva, pre svega zahvaljujući tome što Djokoviću nije dozvolio da dodje ni do jedne brejk lopte na meču.

S druge strane, on je na samom početku meča stigao do brejka, a potom je konstantno pritiskao servise srpskog tenisera, ali nije uspevao da dodje do brejka. Stečenu prednost od starta meča Kirjos je lako sačuvao, pa je posle 45 minuta igre vodio sa 1:0 u setovima.

Povezana vest:  Sutra na Vimbldonu četvoro srpskih tenisera

U drugom setu vidjena je nešto veća borba, ali su pre svega obojica bili sigurni na svoje servise, pa je taj period igre odlučen u taj-brejku. Kirjos je u taj-brejku odmah na početku stigao do prednosti, napravivši mini-brejk, dok DJoković s druge strane nikako nije uspevao da oduzme servis rivalu, pa je tako Australijanac taj period dobio sa 7:3.

Povezana vest:  Tipsarević: Možemo da ne prodjemo grupu, a možemo i da osvojimo Dejvis kup

Australijanac će u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera koji je sa 6:2 i 6:3 pobedio Španca Rafaela Nadala.