Selektorka Dejvis kup tima Španije Končita Martines ocenila je danas da njena ekipa ima velike šanse da se plasira u polfuinale Dejvis kupa.

-Učinićemo sve što je u našoj moći da pobedimo. Imamo šanse da pobedimo ovaj duel iako Nadal nije tu. Imamo sjajn tim i sve je moguće. Moramo samo da igramo mečeve i da pobedimo. Na papiru deluje da imamo već dva boda protiv (Troickog). Ipak, podloga nam ne odgovara, ali borićemo se – rekla je Martines.

Španija će u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati protiv Srbije u Beogradu, a duel sutra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ otvara meč izmedju Novaka Djokovića i Albera Ramosa Vinjolasa.

-Očekujem težak i neizvestan meč. Imam velikog protivnika sutra. To je veliki izazov za mene ali imam svoje šanse. Igramo na podlozi koja mi nije omiljena – rekao je Vinjolas i dodao da je ranije nastupao na dva fjučers turnira u Beogradu.

Njegov saigrač iz reprezetnacije Pablo Karenjo Busta, koji će sutra igrati protiv Viktora Troickog, rekao je da Španija ima velika šanse, iako u Beogradu nastupa u izmenjenom saastavu.

Povezana vest:  Veliko renoviranje na Ju-Es Openu, ali i dalje bez krova

-Biće vrlo, vrlo teško, posbeno jer imaju Novaka u timu. Ipak i mi imamo naše šanse. Moramo da budemo na najviše nivou, ali mislim da možemo do polufinala, iako smo u izmenjenom sastavu – rekao je Busta.