Enan dobila vajldkard za turnir u Sidneju

 

Zastin_Enan_u_adidas_02Bivša najbolja svetska teniserka Belgijanka Žistin Enan dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Sidneju, saopštili su danas organizatori.

Na turniru u Sidneju, od 10. do 16. januara 2010. godine učestvovaće devet od prvih 10 teniserki sa WTA liste, uključujući i srpsku teniserku Jelenu Janković.

Povezana vest:  PROSLAVA DEJVIS KUPA, Đoković: Za ovaj balkon mi sportisti živimo

-Lepe uspomene me vežu za ovaj turnir, tri puta sam ga osvajala i srećna sam što ću se u Sidneju pripremati za Australijan open. Mnogo kvalitetnih teniserki učestvuje, biće to jak turnir i radujem se teškim mečevima uoči prvog grend slema – rekla je 27-godišnja Belgijanka.

Sedmostruka osvajačica grend slem turnira Enan se u maju 2008. godine povukla iz tenisa, posle 117 nedelja na prvom mestu WTA liste. Osvojila je 41 turnir, dva puta je trijumfovala na završnim turnirima, a osvojila je i zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine.

Povezana vest:  Đoković startuje sa boljim iz meča Južnji-Himeno Traver

U septembru je saopštila da se vraća tenisu, a organizatori Australijan opena, na kojem je trijumfovala 2004. godine ubrzo su joj poslali „vajldkard“.

Belgijanka će pre Sidneja učestvovati na turniru u Brizbejnu koji počinje 3. januara.