Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, u Parizu, pošto je pobedio Francuza Stefana Robera posle tri seta, 6:2, 6:3, 6:4.

To je prva pobeda Dimitrova na Rolan Garosu posle četiri godine, a najbolji plasman na tom turniru mu je treće kolo. „Ovo je bio dobar test. Znao sam šta da očekujem, morao sam da se borim“, rekao je Dimitrov.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, REZULTATI, Nadal i Marej sigurni, eliminisana Serena Vilijams

On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Španca Tomija Robreda i Britanca Danijela Evansa. Bivša šampionka Rolan Garosa Ruskinja Svetlana Kuznjecova plasirala se u drug kolo pošto je pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 7:5, 6:4.

Kuznjecova, koja je trijumfovala na Rolan Garosu 2009. godine, će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela Italijanke Kamile Đorđi i Francuskinje Osean Dodan. Šesti nosilac Austrijanac Dominik Tim plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Bernarda Tomića iz Australije sa 6:4, 6:0, 6:2. On će u igrati protiv pobednika meča Italijana Simonea Bolelija i Nikole Maua iz Francuske.

Povezana vest:  Đere u drugom kolu Budimpešte, Lajović eliminisan

Hrvatski teniser Ivo Karlović pobedio je u prvom kolu Grka Stefanosa Cicipasa sa 7:6, 7:5, 6:4. Karlović će igrati protiv Argentinca Orasija Sebaljosa, koji je pobedio Adrijana Manarina iz Francuske sa 7:5, 6:3, 6:4.