serena_vilijams_finale_vimbldonSerena Viliams propušta US Open?!

 

Zbog operacije desnog stopala najbolja teniserka sveta Serena Viliams mogla bi da propusti nastup na poslednjem Grend Slem turniru sezone US Openu.

Posle osvajanja svog četvrtog Vimbldona Serena se isekla na slomljeno staklo u jednom restoranu. Odigrala je još i egzibicioni meč protiv Belgijanke Kim Klajsters u Briselu, ali posle toga je podvrgnuta operativnom zahvatu.

Povezana vest:  Češka bez Kvitove u Fed kup meču protiv Španije

Zatim je najavljeno da će propustiti nastupe na turnirima u Istanbulu, Montrealu i Sinsinatiju, a prema rečima PR WTA Tura Andrea Vakera Serena bi mogla da izostane i sa US Opena koji započinje 30. avgusta.

-Hej ljudi, osećam se sve bolje. Hvala vam na ljubavi i podršci. Jedva čekam da se dignem iz kreveta, vratim na terene i radim ono što najbolje znam – poručila je Serena putem Tvitera.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Novak Đoković poražen u polufinalu Rolan Garosa

Povreda stopala druga je Serenina povreda ove sezone. Krajem januara je Amerikanka osvojila Australian Open, i potom zbog problema sa levim kolenom pauzirala do aprila.

Prošle je sezone na US Openu Serena je zaustavljena u polufinalu od pobednice Kim Klajsters u meču u kojem je zbog verbalnog napada na linijsku sudiju kažnjena sa rekordnih 82.500 dolara.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Nadal sedmi put uzastopno osvojio turnir u Monte Karlu