Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se danas u osminu finala Rolan Garosa u Parizu pošto je pobedila Belgijanku Eliz Mertens posle dva seta, 6:3, 6:1.

Vilijams je 15 godina mlađu protivnicu pobedila za nešto više od sat vremena. Amerikanka je šest puta oduzela servis 21-godišnjoj Belgijanki, koja je napravila dva brejka.

Vilijams je osvojila sedam grend slem titula, a u finalu Rolan Garosa igrala je 2002. godine. Mertens u Parizu igra svoj drugi grend slem.

Povezana vest:  WTA BAKU, Aleksandra Krunić u četvrtfinalu

„Danas mi je mnogo pomoglo iskustvo“, rekla je Vilijams, koja 20. put učestvuje na Rolan Garosu.

„Neće biti još 20. Za 20 godina ću gledati sa tribina“, dodala je ona.

Vilijams će igrati protiv Švajcarkinje Timee Bačinski, koja je sa 6:2, 6:2 pobedila Uns Žaber iz Tunis.

Ruskinja Svetlana Kuznjecova plasirala se u osminu finala pošto je posle tri sata i 12 minuta pobedila Kineskinju Šuaj Dženg sa 7:6, 4:6, 7:5. Pobednica Rolan Garosa iz 2009. godine će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Dankinje Karoline Voznijacki i Amerikanke Ketrin Belis.

Povezana vest:  Lajović u osmini finala turnira u Pekingu

Taj meč prekinut je ; večeras zbog mraka. Voznijacki je dobila prvi set sa 6:2, a Belis je u drugom vodila sa 5:2 i trebalo je da servira.

Francuskinja Kristina Mladenović plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Amerikanku Šelbi Rodžers sa 7:5, 4:6, 8:6.

Domaća teniserka, koja je u trećem setu gubila sa 3:5, će u osmini finala igrati protiv branioca titule Španjolke Garbinje Muguruse, koja je sa 7:5, 6:2 pobedila Kazahstanku Juliju Putincevu.

Povezana vest:  Italijanske teniserke u finalu Fed kupa

Australijanka Samanta Stosur plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Amerikanku Betani Matek Sends sa 6:2, 6:2. Ona će igrati protiv Letonke Jelene Ostapenko, koja je pobedila Ukrajinku Lesiju Curenko sa 6:1, 6:4.