Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u polufinalu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 6:4, 6:0. Devetostruki šampion Rolan Garosa se plasirao u svoje deseto finale u Parizu i postao tek treći teniser u istoriji koji će igrati deset puta u finalu jednog grend slema.

Nadal će se za novu, desetu titulu na Rolan Garosu boriti protiv Švajcarca Stana Vavrinke, koji je ranije danas u prvom polufinalu pobedio Britanca Endija Mareja.

Povezana vest:  AO 2011, Pobedio i Janko Tisparević

Španac nije najbolje počeo meč pošto je izgubio svoj servis već u prvom gemu, ali se brzo vratio. On je nakon toga vezao četiri gema i prvi set dobio sa 6:3. Nadal je nastavio da igra dobro, a do izražaja je došlo i njegovo iskustvo u ovakvim mečevima. Nadalu je za prednost od 2:0 u setovima bio dovoljan samo jedan brejk u drugom setu.

Povezana vest:  Đoković na humanitarnim mečevima za pomoć Haitiju

U trećem setu je na terenu postojao samo jedan igrač – Nadal. On je potpuno „opustio ruku“, redjao je poen za poenom ne dozvolivši protivniku ni u jednom momentu da pomisli da može da se vrati u meč.