jelena_jankovic_carlstonWTA SLOVENIJA OPEN

Jankovićeva danas od 20 sati

 

Prvi nosilac WTA Slovenije open u Koperu Jelena Janković danas, ne pre 20,00 časova će igrati na centralnom terenu protiv Anastasije Jakimove iz Belorusije.

JJ je u prvom kolu pobedila Jovanu Bojanovski a ako prođe teniserku iz Belorusije igraće za ulazak u polufinale sa boljom iz meča, u svakom slučaju Ruskinjom, Aleksandra Panova – Ksenija Pervak. Panova je u glavni žreb stigla iz kvalifikacija dok je Pervak u dva seta, u prvom kolu, pobedila Dominiku Cibulkovu (Slovačka) koja je bila postavljena za petog nosioca na turniru.

Povezana vest:  ATP KVINS, Ilija Bozoljac u drugom kolu

Četvrtfinale su već obezbedile Vera Duševina (6, Rusija) – Ana Čakvetadze (Rusija) (Čakvetadze je pobedila Saru Erani iz Italije, četvrti nosilac) kao i Polona Hercog (7, Slovenija) – Stefani Voegle (Švajcarska). Voegle je u prvom kolu pobedila Petru Kvitovu (2, Češka) dok je Hercog bila bolja od Slovenke Katarine Srebotnik.

Nagradni fond je 220.000 dolara a JJ ulaskom u četvrtfinale će osigurati 70 WTA poena i 5.340 dolara dok će ulaskom u polufinale zaraditi 130 WTA poena. Osvajanjem turnira Jankovićeva bi inkasirala velikih 280 poena kao i 37.000 dolara.

Povezana vest:  Djoković i Troicki ispali u drugom kolu dubla u Monte Karlu