jelena_jankovic_SO_2010Janković i Krunić u polufinalu dubla u Portorožu


Srpski dubl Jelena Janković – Aleksandra Krunić plasirao se u polufinale WTA turnira “Slovenija Open” u Portorožu. Naše devojke su u četvrtfinalu savladale četvrte nosioce, grčko-nemačku kombinaciju Danilidu – Vohr 4:6, 6:4, 10:6.

U borbi za plasman u finale Jelena i Aleksandra boriće se protiv boljeg para iz susreta Bovina, Klepač (RUS,SLO) – (2) Kondratieva, Uhlirova (RUS,CZE).

Mladoj nadi srpskog tenisa 17- godišnjoj Aleksandri Krunić ovo je prvo učešće u glavnom takmičenju jednog WTA turnira, do sada je igrala samo kvalifikacije singla za WTA takmičenja (dva puta). Aleksandra je jedna od najtalentovanijih mladih teniserki današnjice u svetu i od nje se očekuje da će biti top ten igračica u singlu, ali poznata je i po sjajnoj igri u dublu, što je potvrdila i kao juniorka kada je igrala finale juniorskog Australian Opena. Sada je dobila priliku da se pokaže i na WTA turu u igri parova uz njenog mentora Jelenu Janković (2. teniserka sveta u singlu) koja je prva zvezda i najbolje rangirana teniserka – učesnica “Slovenija Opena”.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Conga u polufinalu Masters kupa

– Izuzetno mi je drago što mi je Jelena pružila priliku da igram sa njom dubl i veoma sam joj zahvalna. Za mene je ovo veliko iskustvo. U prvom meču sam bila jako nervozna jer sam htela da igram što bolje i da Jeleni olakšam posao na terenu, da ne bude sav pritisak na njoj, imala sam veliku tremu. U četvrtfinalu sam odigrala mnogo bolje, opustila sam se, nisam imala tremu, a tome je i doprinela sjajna atmosfera koju imamo ovde. Imam veliku podršku od Jelene kako na terenu tako i van njega, družimo se, šalimo, smejemo… I kad pogrešim na terenu ona me bodri i kaže mi “nema problema, idemo dalje”. Sve se više navikavam na Jelenu na terenu i na tempo kojim igraju teniserke ovde. Očekujem da ću u polufinalu pokazati još bolju igru. Smatram da uz osmeh, dobru komunikaciju i sjajnu atmosferu koju imamo možemo do finala – rekla je Aleksandra Krunić.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Jovanovski nastavlja da čisti! Pala i Rezai

 

Dubl –

1.kolo:(WC) Janković, Krunić – Karatantcheva, Tatishvili (KAZ,GEO) 6:3, 4:6, 10:8
Četvrtfinale: (WC) Janković, Krunić – (4) Danilidou, Woehr (GRE,GER) 4:6, 6:4, 10:6

 

Polufinale: (WC) Janković, Krunić – ???